Burgemeester Marianne Besselink, Cas, Tycho, Rens en Evi dopen het pontje in Park de Bleijke. Foto: Liesbeth Spaansen
Burgemeester Marianne Besselink, Cas, Tycho, Rens en Evi dopen het pontje in Park de Bleijke. Foto: Liesbeth Spaansen

Burgemeester Besselink doopt pontje in Park de Bleijke

Algemeen

HENGELO - Tijdens de Nationale Buitenspeeldag op woensdag 13 juni opende en doopte burgemeester Marianne Besselink het pontje in Cool Nature Park de Bleijke in Hengelo. Cas, Tycho, Rens en Evi hielpen haar met het besprenkelen van de pont met water. Daarna stapten ook andere kinderen en de burgemeester op de pont en kon deze naar de overkant varen.

Door Liesbeth Spaansen

Gebiedsambtenaren Bronckhorst Midden Jeanne Wissink en Jan Ditzel vergezelden burgemeester Marianne Besselink tijdens dit bijzondere bezoek in het park. Marga Limbeek heette iedereen welkom bij het pontje. Er is lang door vrijwilligers aan gewerkt. "Helaas hadden we te maken met tegenslagen. Martijn van Doorn en Gerard Berenbroek hebben ervoor gezorgd dat na de vele vernielingen het pontje toch weer zeewaardig is. Daarnaast bedanken we de zeer gulle gever die voor de financiering zorgde, De Tolbrug uit Toldijk voor de Douglas palen, Jemto Mechanical Service uit Zutphen voor de leuningen en alle kleine en grote vrijwilligers voor al het werk om het pontje te bouwen."

Burgemeester Besselink complimenteerde de vrijwilligers met het initiatief en vond het erg leuk om bij dit officiële moment aanwezig te mogen zijn. "Mooi dat dit met vrijwilligers kan worden gerealiseerd. Ik hoop dat jullie nog maar veel het heen en weer krijgen." Daarna kreeg zij een fles water om de pont te dopen. Cas, Tycho, Rens en Evi stonden op de boot en goten de containertjes met water leeg. De pont kon daarna met alle dan aanwezige kinderen en de burgemeester, die graag mee ging, vertrekken.

De vrijwilligers stonden klaar om de kinderen een plezierige speelmiddag te bezorgen. De kinderen van Kinderopvang Humanitas uit Hengelo sloten zich die middag aan. Deze jonge kinderen hadden na hun slaap-uurtje voldoende energie om mee te doen met de andere kinderen. Er werd met water en zand gespeeld en visjes en allerlei soorten waterdiertjes gevangen. Na deze goed te hebben bekeken, werden ze teruggezet in het water. De oudere kinderen gingen varen met het pontje. De kinderen aten met plezier een paar pannenkoeken, door Gerard Berenbroek en Mechteld Beemer gebakken op de de buitenkeuken.

Marga Limbeek vertelt over het pontje. Foto: Liesbeth Spaansen
Publieke belangstelling voor het dopen van het pontje van park De Bleijke. Foto: Liesbeth Spaansen
Burgemeester Besselink gaat met de kinderen mee naar de overkant. Foto: Liesbeth Spaansen
Pontje is in gebruik, burgemeester gaat graag met de kinderen mee. Foto: Liesbeth Spaansen
Kinderen van Humanitas vermaken zich bij de Buitenspeeldag in park De Bleijke. Foto: Humanitas
De gebakken pannenkoeken lekker opeten. Foto: Liesbeth Spaansen

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant