Koen Hermans wint weer een GP-manche

Algemeen

Koen Hermans wint weer een GP-manche

HENGELO/KIVIOLI - Team Hermans/Musset blijft goed presteren. In Estland wist het Achterhoeks/Franse zijspancrossduo de eerste manche te winnen en in het dagklassement als tweede te eindigen met evenveel punten als de winnaar. De zege ging voor de vijfde achtereenvolgende keer naar Vanluchene/van den Bogaart.

In Kivioli gingen Hermans en Musset direct voortvarend van start. De concurrenten Vanluchene/van den Bogaart en Bax/Stupelis moesten resp. vanaf een negende en twaalfde plaats aan een inhaalrace beginnen. Vooraan was het voor Koen Hermans even stuivertje wisselen met de weer sterk rijdende Daniël Willemsen maar nadat de Hengeloër de kop weer overnam kon hij met zijn Franse maat onbedreigd naar de knappe winst rijdende. Vanluchene was intussen opgerukt naar de tweede plaats, maar kwam niet meer in de buurt van Hermans.
Willemsen voerde met Bax een felle strijd om de derde plek. In de slotronde werd Bax nog gepasseerd en leek de podiumplaats weer voor Willemsen/Bax. Totdat de FIM roet in het eten gooide en het duo diskwalificeerde wegens 'outside assistance'. Volgens de bond, die Daniël Willemsen al vaker benadeelde, zou de geluidsdemper na afloop voor de keuring met water zijn afgekoeld.
Van Werven/Mans finishten als tiende. De Nederlanders Veldman en Keuben haalden het einde door pech niet.

In de tweede manche gingen zeven van de 32 combinaties niet van start, waaronder Keuben/Rietman. De Finnen Kunnas/Kunnas pakte de kopstart maar al in de eerste ronde werden ze ingehaald door Vanluchene en Dierckens. Koen Hermans kende dit keer een mindere start en moest als zesde in de achtervolging. Al snel maakten de drie Nederlandse duo's Veldman/Janssens, Hermans/Musset en Bax/Stupelis succesvol jacht op de Fin.
De twee Belgische zijspannen wisten lange tijd de drie Nederlandse achtervolgers voor te blijven. Toen Dierckens door Hermans kon worden gepakt was Vanluchene al zover vooruit dat hij niet meer kon worden bijgehaald. De manchezege ging naar de Belg en daarmee de dagzege, omdat de winst in de tweede manche zwaarder telt.
Dierckens viel door een val en motorpech terug naar een elfde plaats, waardoor Bax en Willemsen als derde en vierde over de streep kwamen. Veldman reed tot de achtste ronde op de derde plaats maar wederom wist hij de eindstreep niet te halen. Van Werven veroverde een twaalfde plaats.
Aanstaande zondag weer een Grand Prix, maar nu iets dichterbij. In het Belgische Lommel gaat Koen Hermans proberen zijn concurrent Vanluchene in eigen huis voor te blijven en zijn eerste Grand Prix te winnen. Hij komt er in elk geval steeds dichter bij!

Dagklassement Kivioli:
1.Vanluchene 47 pnt
2. Hermans 47 pnt
3. Bax 40 pnt
4. Giraud 31 pnt
5. Kunnas 30 pnt
9. Van Werven 20 pnt
10. Willemsen 18 pnt.

Stand WK na 7 van de 12 races:
1. Vanluchene 320 pnt
2. Hermans 281 pnt
3. Bax 214 pnt
4. Brown 183 pnt
5. Willemsen 178 pnt
13. Veldman 121 pnt
14. Van Werven 117 pnt
18. Keuben 41 pnt.


Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant