Erik Brummelman kreeg een tinnen bord voor zijn 25-jarig jubileum bij DCH. Foto: Yvonne Brummelman
Erik Brummelman kreeg een tinnen bord voor zijn 25-jarig jubileum bij DCH. Foto: Yvonne Brummelman

Nederlands sneldamkampioenschap

Algemeen

HENGELO - Op zaterdag 9 juni namen drie spelers van DCH deel aan de sneldamkampioenschappen van Nederland in Utrecht. Jaap de vries, Rodier Evers en Harry Vos namen deel in categorie B met een rating tot 1100.

In de voorronden werden er zes ronden gespeeld volgens het Zwitsers systeem met 24 spelers, waarbij de eerste twee ronden wel werd gekeken naar de rating om gelijkwaardige wedstrijden te krijgen. De drie DCH spelers gingen voortreffelijk van start, stonden na deze zes ronden bovenaan en zaten 's middags alle drie in de eerste finale poule van acht spelers.
Maar over wat daar fout ging, wordt nog nagepraat. Harry en Rodier die voor de pauze de ranglijst domineerden, waren 's middags het spoor helemaal bijster en eindigden op de zevende en achtste plaats. Jaap de Vries deed het nog het beste en werd vierde net buiten de prijzen.

Afsluiting seizoen
De damclub heeft het seizoen in mei afgesloten met eerst een sneldamavond. In twee groepen werd er gestreden om de eervolle titels wie sneldamkampioen van Hengelo is in 2018. Arnoud de Greef ging met de eer strijken in de eerste groep en Gerrit Kreunen was de sneldammeester in de tweede groep.

Ledenvergadering
Een week later stond de algemene ledenvergadering op het programma. Nadat de voorzitter met de opening ieder van harte welkom heette, sprak hij tevens zijn bezorgdheid uit over het afnemende aantal leden. Zoals gebruikelijk werden daarna de notulen van het vorige seizoen doorgenomen, las de secretaris het jaarverslag voor, werden de financiën doorgenomen en de overige punten van de agenda. Een belangrijk punt was nog de bestuursverkiezingen waarbij de voorzitter aftredend en herkiesbaar was. Omdat ook bij deze vereniging leden niet staan te springen om in het bestuur te komen, werd Jan Luiten zijn voorzitterschap gelijk met een applaus gehonoreerd.

Kampioenen gehuldigd
Op de laatste avond van het seizoen 2017-2018 werd het geheel afgesloten met een feestavond. Na ontvangst met koffie werden de kampioenen van DCH gehuldigd. In de eerste groep is het Arnoud de Greef die al jaren de scepter zwaait en ook ditmaal de beker en wisselbeker met bloemen in ontvangst mocht nemen. Henk Lansink ging in de tweede groep met de eer strijken en kreeg daarvoor eveneens een beker uitgereikt met een bos bloemen. De nummers twee en drie in die beide groepen waren respectievelijk: A. 2. Rodeir Evers, 3. Harry Vos en in B. 2. Gerrit Kreunen, 3. Jan Luiten. De 'gecombineerde bekers' gingen naar: Dijkman beker voor Gerrit Halfman en de Jan Willem Heijink beker was voor Ben Okken.

Jubilaris
Ook was er nog een huldiging van een jubilaris van DCH. Erik Brummelman, medebestuurslid, kreeg een tinnen bord overhandigd voor zijn 25-jarige lidmaatschap van de Hengelose damvereniging. Zijn echtgenote kreeg een bos bloemen overhandigd voor al die keren dat zij 'alleen thuis is'. Met een drankje en een hapje ging ook deze avond vlot aan de leden voorbij. In september start het nieuwe seizoen.

DCH speelt vanaf september op donderdagavond bij Clublokaal Ons Huis aan de Beukenlaan 30 in Hengelo Gld. Inlichtingen, secretariaat: H. Vos. telefoon 461113. Voor overige standen en uitslagen, kijk op de site.


dch-hengelo.geldersedambond.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant