Deels nieuwe opzet Hengelose Kermis

HENGELO - Over een maand is het weer zover en gaat de Hengelose kermis op woensdag 11 juli van start. Het feest duurt tot en met zondag 15 juli. Dit jaar zijn er enkele wijzigingen in het kermisprogramma ten opzichte van voorgaande jaren.

Dinsdag 10 juli is de inschrijving voor het Vogelschieten bij Grand Café De Egelantier en is er tevens de mogelijkheid om in te schrijven voor de tandemrace op woensdagavond bij de Welkoop.
Op woensdag 11 juli wordt een herstart gemaakt met de kermismarkt. Vorig jaar was de organisatie door het slechte weer op die dag genoodzaakt om de markt af te gelasten. In samenwerking met het bedrijf Marktvision wordt geprobeerd om een leuke markt neer te zetten. Dit kan uiteraard niet zonder de deelname van lokale bedrijven en/of verenigingen. "We doen hierbij dan ook een oproep aan allen om zich hiervoor aan te melden. De kramen worden door de Schutterij E.M.M. gratis ter beschikking gesteld voor de Hengelose deelnemers. Opgave kan gedaan worden via het contactformulier op de website van E.M.M. Hengelo."
Na jaren van afwezigheid wil de organisatie dit jaar op donderdag 12 juli in samenwerking met de Hengelose Visvereniging de viswedstrijd voor de jeugd nieuw leven inblazen. Alle basisscholen hebben via de Visvereniging een inschrijfformulier ontvangen in de hoop dat er veel jongens en meisjes zijn die hieraan willen deelnemen op donderdag 12 juli. Er zal gevist worden aan de binnenzijde van het Natuurpark De Bleijke.De Kinderspelen op vrijdagmiddag 13 juli gaan ook veranderen. Door een chronisch gebrek aan vrijwilligers de laatste jaren, heeft de commissie besloten om een kinderspeeltuin in te richten, met onder andere een kinderboerderij, speeltoestellen et cetera. De kinderen kunnen deze middag zichzelf dus vermaken, en de ouders kunnen plaats nemen op een terras met uitzicht op de speelplaats om toezicht te houden. Het volksspel Ringrijden voor dames en heren op vrijdagavond is verplaatst naar Hotel Langeler.
Op zaterdag 14 juli is er geen aanpassing in het programma. Er is als vanouds in Vogelschieten, er wordt gestreden voor de titel van Koning 2019.
Op zondag is het traditiegetrouw weer de afsluiting met de jaarlijkse kermisoptocht. Men kan zich hiervoor uiteraard nog steeds aanmelden.
Zoals te zien, zijn er hier en daar wat aanpassingen in het kermisprogramma, maar het belangrijkste is dat er een mooi programma met voor ieder wat wils is samengesteld. De organisatie hoopt dit jaar op mooi weer en veel deelnemers aan de verschillende programma-onderdelen. Verdere informatie staat op de website, waar men zich ook kan opgeven via het contactformulier, voor de kermismarkt en de optocht.


www.emmhengelo.nl

Meer berichten