Tijdens het open tuinen weekend zijn verschillende tuinen te bezichtigen. Foto: PR
Tijdens het open tuinen weekend zijn verschillende tuinen te bezichtigen. Foto: PR

De Tuinen gaan weer open

BRONCKHORST/DOESBURG - Op 2 en 3 juni stellen een groot aantal tuineigenaren in de gemeenten Bronckhorst en Doesburg hun tuinen open voor belangstellenden. Het is een unieke gelegenheid om eens letterlijk achter de tuinhekken te kijken.

In het buitengebied van Steenderen zijn tuinen te bezoeken, zoals aan de Kuilerburgerstraat 2, de tuin van 'De Halsebult' van de familie Vredegoor. Een prachtige besloten tuin met mooie doorkijkjes naar de wei met daarin Blonde d'Aquitaine koeien en hun kalfjes. In het dorp aan de Burgemeester Heersinkstraat 19, laat de familie Nieuwenhuis hun romantische cottage tuin rond een 140 jaar oud boerderijtje zien. De 2500 m2 grote, klassieke, tuin 'Hof van Groenendael' van Ina Meenink aan de Esdoornstraat 6A heeft meerdere vaste plantenborders, een kleine boomgaard en een pluk en kweektuin, naast de grote collectie dahlia's en de bijzondere tuingeraniums.
In Bronkhorst laat de familie Krassenberg een prachtige stadsmoestuin zien die letterlijk wordt omgeven door de historische gebouwen van het stadje. Even verder in het buitengebied, aan de Bakerwaardseweg 11, kan Axel Scholze alles vertellen over zijn diervriendelijke en vogelrijke tuin van ruim 1 ha. Vooral de grote collectie historische rozen maakt deze tuin bijzonder.
In Baak, aan de voet van de St. Martinuskerk, is de galerie en beeldentuin van Anne van der Vliet een bezoekje waard. Mooie bloeiende borders, prachtige doorkijkjes afgewisseld met stenen en bronzen beelden zijn de kenmerken van deze tuin. Humphrey Herst en Petra Weel heten bezoekers welkom in hun sfeervolle café tuin. Naast bijzondere planten, struiken en bomen kunnen gasten hier genieten van een drankje of een hapje.
Naast een bezoek aan de tuinen is het ook mogelijk om te wandelen in het Baakse Hertenbosch. Diverse routes laten wandelaars genieten van een parkachtig bos, met prachtige volwassen eiken, essen, lindes, populieren en beuken, waterpartijen, poelen en slingerpaadjes.
Tot slot zijn bezoekers op 2 juni van harte welkom voor een rondwandeling in de Boomgaard van het fruitbedrijf van de familie Horstink aan de Prinsenmaatweg 3 te Rha.


www.achterommetjes.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden