Nieuw bij de Quintusloop: de halve marathon

Algemeen

HENGELO - Hardlopers kunnen 3 juni aan de start verschijnen van de Quintusloop in Hengelo. Dit hardloopevenement wordt voor de zesde keer georganiseerd door handbalvereniging SV Quintus. De loop bestaat uit een kidsrun van 1 kilometer, 5, 10 en 21,1 kilometer. De routes gaan vrijwel geheel door het buitengebied.

Na de start gaat het al vrij vlot over de Regelinklaan, langs landgoed het Regelink, en vervolgt de route door het buitengebied ten noorden van Hengelo. Deelnemers lopen over verharde en onverharde paden, wat zij waarderen.
De Quintusloopcommissie bestaat uit fanatieke lopers die graag ook een halve marathon in eigen dorp wilden. Nieuw dit jaar is dus de halve marathon. Die gaat via buurtschap Linde langs de Lindesche molen, over het landgoed De Kieftskamp bij Vorden.

Zo'n 70 vrijwilligers zijn betrokken bij de Quintusloop en diverse bedrijven steunen deze. Muziekvereniging Crescendo uit Hengelo zal de hardlopers onderweg muzikaal begeleiden. Deze editie van de Quintusloop gaat van start met nieuwe routewijzers en een nieuw podium. Bij inschrijving kan een medaille worden aangevraagd.

Starttijden:
21,1 kilometer 10.20 uur, Kidsrun (1 kilometer) 10.30 uur, 10 kilometer 11.00 uur en 5 kilometer 11.20 uur.


www.quintusloop.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant