De Remigiuskerk in Steenderen waar extra vrijwilligers welkom zijn. Foto: Jan Adelaar
De Remigiuskerk in Steenderen waar extra vrijwilligers welkom zijn. Foto: Jan Adelaar

Open kerk in Steenderen: vrijwilligers gevraagd

Algemeen

STEENDEREN - De Remigiuskerk in Steenderen, de kerk met de dikke toren, is te mooi om de meeste tijd van de week dicht te zijn. Daarom is besloten om te onderzoeken of de kerk door de week vaker open zou kunnen zijn. Het gaat hier om een gezamenlijk initiatief van de kerkenraad van de Protestantse Gemeente Steenderen-Bronkhorst en de Plaatselijke Commissie van de Stichting Oude Gelderse Kerken. Maar voor dat initiatief zijn vrijwilligers nodig.

Het plan is om in de zomermaanden juni, juli en augustus de kerk open te stellen voor publiek. Om dat mogelijk te maken, worden mensen gezocht die een paar uur per dag, bijvoorbeeld van 11.00 tot 15.00 uur, gastheer of gastvrouw zouden willen zijn. Tijden zullen worden afgestemd met wie zich aanmeldt als vrijwilliger.
Misschien is de Plaatselijke Commissie van andere activiteiten in en om de kerk bekend, zoals 'Brommers kieken in de karke', altijd halverwege augustus, de 'Kunst4daagse' rond Hemelvaart en 'Novemberkunst' een kunstweekend op het eerste weekend in november, om maar wat te noemen. Al die evenementen worden georganiseerd om de kerk in stand te houden en ook aantrekkelijk te houden voor het hele dorp. Daarom wordt er nu ook geld ingezameld om een keuken te installeren, zodat het nog makkelijker wordt om ieder van koffie of thee te kunnen voorzien.
De PC is voortdurend op zoek naar mogelijkheden om de kerk open te stellen voor het dorp. Het is een prachtig gebouw met een fantastische akoestiek. Zonder vrijwilligers zijn al deze plannen niet realiseerbaar. Hoe meer animo, hoe makkelijker er een schema te maken is.
Voor inlichtingen en aanmelden, mail voorzitter Menno Leistra, Menno.leistra.1955@gmail.com.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant