Landelijke dag van de Prokkel. Foto: Achterhoekfoto.nl/John Mokkink
Landelijke dag van de Prokkel. Foto: Achterhoekfoto.nl/John Mokkink

Puur Natuur viert Lustrum Prokkelstage dag

Algemeen

HENGELO - Puur Natuur is een dagbesteding van Philadelphia zorg in Hengelo Gld. Cliënten van deze locatie hebben het voornemen om op 7 juni te gaan prokkelen. Dit doen ze nu voor de vijfde keer op rij. Het is telkens een groot succes. In januari begint de prokkelkoorts al te ontstaan en worden de eerste plannen gesmeed.

Prokkel is een prikkelende ontmoeting tussen mensen met en zonder beperking. In de eerste week van juni wordt dit extra in de schijnwerpers gezet door verschillende activiteiten.

Op 7 juni is de landelijke prokkel stagedag. Een dag kijken in de keuken van een ander, ervaring op doen, een dagje iets doen waar de wens naar uitgaat of nieuwsgierig naar bent. Bij Puur Natuur hebben ze voorgenomen om alle cliënten op prokkelstage te laten gaan. Zij hebben zelf hun wensen aangegeven. Verrassend wat er dan uit komt, en wat cliënten aangeven echt te willen.
Er is veel geregeld en cliënten gaan naar het NvG in Den Haag, Burg. Kruiffbad in Steenderen, Blooms and More, een kunstenares, de Gemeente Bronckhorst, Shopmelange, Print2Pack in Vorden, de beeldhouwwinkel en Bits2Atoms in Zutphen, Philadelphia Hoofdkantoor in Amersfoort, Openbaar Vervoer en Speelgoed Museum in Doetinchem, Pannenkoekenboerderij De Heikamp in Ruurlo, Hondentrimsalon Loekie in Keijenborg en een BSO in Doetinchem. Ook worden er twee workshops aan een groepje gegeven, 's morgens brengen zij hun favoriet op het doek aan met verf en 's middags gaan ze zingen met het Music Maatje.

Cliënten lopen stage van 9.00 tot 15.45 uur. Om 15.45 uur sluiten prokkel stagiaires en prokkel aanbieders, het geheel gezamenlijk af in de Remigiuskerk in Hengelo. Belangenbehartigers van cliënten zijn daarbij van harte uitgenodigd. Daar zal een welkom zijn van Robot Phi. Als dat geen prikkelende ontmoetingen worden ... en daar gaat het om. Nieuwe ervaringen opdoen.

De deelnemers zullen worden toegesproken door burgemeester Marianne Besselink en door Jeroen Fiechter, regiomanager van werk en dagbesteding van Philadelphia, waarna zij de prokkel certificaten uitreiken. Na het samen nagenieten en ervaringen uitwisselen, wordt een gezamenlijke groepsfoto gemaakt.

De gemeente Bronckhorst toont zich maatschappelijk betrokken en veel middenstanders zetten hun beste beentje voor. Geweldig dat dit samen mogelijk is. Dank aan allen die meedoen. Na deze dag is iedereen een hele ervaring rijker.


www.prokkel.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant