Kamerkoor Sola Re Sonare in Steenderense Remigiuskerk

Algemeen

STEENDEREN - Het concert door kamerkoor Sola Re Sonare onder leiding van Joop van Goozen en met medewerking van Wouter van Belle, orgel en piano in de Remigiuskerk in Steenderen is zondag 27 mei. Aanvang 15.00 uur.

In dit concert staat de muziek van Gabriël Fauré centraal. Verder wordt de Franse koormuziek rond Fauré verkend. Dat levert een verrassend programma op met een aantal bekende namen, zoals Saint-Saëns en Poulenc, maar vooral ook onbekende. Zo worden koorwerken van George Alary, Theodore Gouvy en Déodat de Sévérac aan de vergetelheid ontrukt.
Wouter van Belle speelt pianowerken van Claude Debussy, wiens 100ste sterfdag dit jaar herdacht wordt. De klank van de muziek van Fauré zou men typisch Frans kunnen noemen. Het wordt gekenmerkt door een grote welluidendheid, waarin de 'joie de vivre' de boventoon voert. Het is niet voor niets dat zijn Requiem en Cantique de Jean Racine, dat ook tijdens dit concert wordt uitgevoerd, altijd hoog genoteerd staan in allerlei klassieke hitparades. Ook in de andere muziek klinkt die 'Franse slag' door. Daarmee is dit een heerlijk programma om de zomer mee in te gaan.

Toegang gratis, vrije gift na afloop wordt op prijs gesteld.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant