Toerclub Keiaosers uit Keijenborg organiseert jubileumfietstochten. Foto: Bert Jansen
Toerclub Keiaosers uit Keijenborg organiseert jubileumfietstochten. Foto: Bert Jansen

Bronckhorst Mooiste fietstocht met Vlaamse Frietkot

KEIJENBORG - Toerclub Keiaosers uit Keijenborg bestaat 25 jaar. Wie jarig is trakteert en daarom krijgt de jaarlijkse fietstocht een Belgisch tintje op Tweede Pinksterdag. Belgische pralines, Brusselse wafels, een Belgisch pintje, hier en daar dokkerende klinkerstroken en bij terugkomst een Vlaamse Frietkot. Dit alles, met Suske en Wiske achter de pauzekraam, zal zorgen voor een gezellige fietsdag.

De volledig uitgepijlde familietochten van 30, 45 en 60 kilometer voeren vanuit Hengelo en Keijenborg langs de mooiste plekken van de Achterhoek. Zo kan men, weliswaar tegen betaling, eventueel de opengestelde tuinen van Landgoed de Wiersse en Buitenplaats de Wildenborch bezichtigen. Halverwege is er een verrassende pauze mogelijkheid bij landgoedhotel Woodbrooke nabij Barchem, of bij hotel Avenarius in Ruurlo. De routes voeren over goed begaanbare weggetjes en fietspaden door de prachtige omgeving van Barchem, Ruurlo en de Lebbenbrugge bij Borculo.
Voor de familietocht kan men op Tweede Pinksterdag inschrijven en starten van 10.00 tot 12.30 uur bij Coens Tapperij in Keijenborg en tevens bij Eetcafé Jansen & Jansen in Hengelo. Bij terugkomst staat er een Vlaamse Frietkot in Keijenborg klaar om fietsers te voorzien van verschillende hapjes en drankjes.
Ook de wielrenners komen deze dag aan hun trekken op de routes van 80, 100 en 125 kilometer. De 'Omloop van de Graafschap' voert de toerfietsers langs een aantal karakteristieke watermolens in het Duitse grensgebied en door de prachtige omgeving van Haaksbergen en Eibergen. Op de terrassen van beide molens is er gelegenheid voor een sfeervolle rustpauze aan de waterkant. De wielrenners kunnen uitsluitend starten vanuit Keijenborg tussen 8.00 en 10.30 uur.
Exclusief en alléén voor de fietsvrouwen organiseren de Keiaosers ook de unieke 'Deerns op de Fietse' damestoertocht op Tweede Pinksterdag. Van 9.00 tot 10.30 kunnen zij apart van de heren starten en genieten van een prachtige fietsdag.
De deelnamekosten zijn 4 euro voor volwassenen en kinderen fietsen gratis mee.


www.keiaosers.nl

Meer berichten