Slagwerkers Concordia op het podium in Amphion. Foto: PR
Slagwerkers Concordia op het podium in Amphion. Foto: PR

'Drums and Voices' Concordia in Amphion

HENGELO – De slagwerkers van Concordia treden dinsdagavond 22 mei op in het Amphion Theater. Onder de naam 'Drums and Voices' gaan ze hier een korte show presenteren van 20 minuten. Het wordt een presentatie met niet alleen een veelheid aan slagwerkinstrumenten, maar ook zang, een blazerscombo, gitaren en niet te vergeten backing vocals.

Amphion Open is hét event in de regio waar nieuw, creatief talent ontdekt wordt. Van singer-songwriter tot stand-upper en van goochelaar tot rockband: het podium van Amphion Open met professioneel licht en geluid staat er voor iedereen vanaf 12 jaar. In drie voorrondes, 18 januari, 14 maart en 22 mei, showen de kandidaten hun talent aan een deskundig jury-trio en het publiek. Zij strijden voor een plek in de grote finale in september 2018.
"We hebben een beetje geluk gehad," stelt Gilbert Wientjes, dirigent van slagwerkgroep Concordia. "Omdat we met zo'n grote groep zijn, konden we in eerste instantie niet meedoen, maar door een uitvaller zijn we eind maart gevraagd om toch mee te doen. Uiteraard ga ik geen uitdaging uit de weg, en heb iedereen gevraagd of alle leden mee wilde doen. Iedereen was reuze enthousiast, je treedt natuurlijk niet iedere dag, laat staan jaarlijks op in het Amphion. Zeker voor kleine amateurgroepen, is dat bijna niet haalbaar. Alleen kwamen we een beetje in tijdnood, op 22 april hadden we ons eigen concert 'Another Dimension'. Maar door veel inzet en oefenen en maar vijf repetities te hebben voor een spektakel in het Amphion, is het ons gelukt om een mooi programma in elkaar te zetten, hopelijk denken de juryleden daar ook zo over."
Het doel van de groep is om het stoffige imago weg te halen. Het stoffige imago dat een slagwerkgroep soms heeft is totaal niet van toepassing. De vlotte muziek die gespeeld wordt, de gezelligheid tijdens de repetities, de jeugd binnen de groep en de concerten die worden gegeven zijn hier het bewijs van.
De nummers die gespeeld worden zijn 'Out of Space' van de band Prodigy, 'children of sanchez ', 'chuck mangione' en 'Killing in the name of' van de band 'Rage against the machine'. Een zeer afwisselend programma waar ook het publiek in meegenomen wordt.


Kaarten zijn nog te bestellen via www.amphion.nl

Meer berichten