Troubadour Gery Groot Zwaaftink vertelt verhalen en zingt liedjes. Foto: PR
Troubadour Gery Groot Zwaaftink vertelt verhalen en zingt liedjes. Foto: PR

Vertellingen, liedjes en ballades van Gery Groot Zwaaftink

VORDEN/LINDE - Vordenaar Gery Groot Zwaaftink (1955) treedt al meer dan 25 jaar op met een gevarieerd programma van verhalen en muziek. Zowel volwassenen als kinderen worden meegesleept door zijn wonderlijke vertellingen, zijn liedjes en ballades. Hij ziet zichzelf als een troubadour die, net als vroeger rondtrok, zijn liedjes zong en zijn verhalen vertelde 'ter stichting ende vermaek' van zijn publiek.

Vrijdagavond 18 mei speelt hij in Theater Onder de Molen zijn voorstelling met de titel: 'Ook dit gaat voorbij'. "Alles gaat voorbij. Over 500 jaar weten ze niet meer wie je was. Waarom maak je je zo druk? Waar ben je zo bang voor? 't Gaat voorbij. Ook de leuke dingen trouwens." Gery Groot Zwaaftink heeft een paar mooie en verrassende liedjes gemaakt en natuurlijk vertelt hij één, misschien wel twee, verhalen.
Als verhalenverteller is Gery een fysieke speler/verteller. De ene keer is hij de hoofdpersoon en even later de verteller die beschrijft wat er gebeurt. Met een paar eenvoudige rekwisieten en zijn stem 'schildert' hij de meest vreemde werelden. Hij laat jong en oud intens genieten van verhalen die ontroerend, humoristisch, boeiend en herkenbaar zijn. Vreemde werelden met draken, koningen en helden maar ook dichterbij huis, een boer die problemen heeft met zijn zoon of een avontuur van een huisarts.

Deze voorstelling is in het theater aan de Lindeseweg 29 in Vorden (buurtschap Linde) en begint om 20.00 uur. De toegangsprijs is 10 euro, exclusief consumpties. Vooraf reserveren wordt dit keer geadviseerd vanwege de nu al oplopende hoeveelheid reserveringen bij het theater.


www.theateronderdemolen.nl

Meer berichten