Han Oosterbos wenst deelnemers aan de Kunst4daagse Bronckhorst vier goede expositiedagen toe. Foto: Liesbeth Spaansen
Han Oosterbos wenst deelnemers aan de Kunst4daagse Bronckhorst vier goede expositiedagen toe. Foto: Liesbeth Spaansen

Deelnemers en bezoekers beleven vier dagen vol kunst

Kunst4daagse Bronckhorst

BRONCKHORST/VIERAKKER - De twaalfde kunst4daagse vond plaats van Hemelvaartsdag, donderdag 10 mei tot zondag 13 mei. De ateliers en galeries waren geopend tussen 11.00 en 17.00 uur. Deelnemers ontmoetten elkaar woensdagavond 9 mei in Theetuin Vierakker. Deze avond stond in het teken van verbinden en beleven. De kunstenaars, die gedurende de vier expositiedagen weinig tijd hebben om bij elkaar op bezoek te gaan, praatten bij. Nieuwe deelnemers maakten kennis met elkaar.

Door Liesbeth Spaansen

Coordinator Han van Oosterbos heette de deelnemers en genodigden welkom op het terras. Hij benoemde de verscheidenheid aan werk en technieken van de deelnemers en de fietsroutes die de locaties verbinden. "Wat de voorbereidingscommissie opviel dit jaar en wat hoofdbrekens veroorzaakte, was dat het aantal betalende deelnemers het laagst was van alle twaalf jaren, namelijk 45. Het aantal kunstenaars wat deelneemt, dat zijn er 84, laat een tendens zien, dat er verdicht wordt. Meerdere mensen exposeren samen op een plek." Hij gaf aan dat het voor bezoekers een goede ontwikkeling is, maar moest ook bekennen dat er voor het financiële plaatje wat zorgen zijn voor de toekomst. Daarover gaat de commissie zich beraden. Han bedankte de sponsoren. "Het grote aantal deelnemers dat meedoet stemt natuurlijk tot tevredenheid."

De bezetting van de werkgroep was begin dit jaar met drie personen niet optimaal. "Dat blijkt toch aan de krappe kant," zei Han voorzichtig. "Gelukkig hebben we twee nieuwe leden kunnen werven: Anneke Groot Roessink en Luc Bakker. Nu zijn we weer met z'n vijven. Een mooier aantal, waardoor de continuïteit van de werkgroep zeker voor de komende jaren weer geregeld is." Hij bedankte ook Hans Hayen, Hilda Nijman, Henk Borra, Harry Jansen en Floris Hazemeijer. "Dat alles heeft ertoe geleid dat we weer een aardige brochure hebben kunnen maken. We krijgen positieve reacties daarover." Tot slot dankwoorden aan de gastheren van deze avond, Bart Hiddinga en Rikjan Omvlee voor het ter beschikking stellen van de accommodatie. "Ik wens jullie allemaal veel bezoekers toe en veel belangstelling, leuke contacten en gesprekken en als het even kan ook een goede verkoop. Succes allemaal."

Met een drankje in de hand, aangeboden door Bart en Rikjan, werd de avond voortgezet met het bekijken van de in de Theetuin geëxposeerde werken en een presentie van alle deelnemers. Gitarist Arnold Slaghek uit Zutphen speelde gezellige achtergrondmuziek, waaronder fraaie fado's. De dirigent van het Oosthoekkoor en gepensioneerd leraar Nederlands, Engels en muziek mengde zich tussen de kunstenaars.

De kunstenaars, galeriehouders en (gelegenheid)kunstlocaties openden tijdens de kunst4daagse hun poorten, waar belangstellenden konden binnenlopen en kijken naar alle vormen van kunst. De kunstenaars, die hun werk met liefde en bezieling hebben gemaakt, ontvingen iedereen gastvrij en gingen graag in gesprek over hun werk. Bij de deelnemers lag een gids klaar waar een overzicht van alle deelnemende kunstenaars en een impressie van hun werk staat vermeld. Ook was alle informatie te vinden op de website van de kunst4daagse. Er waren vijf (fiets)routes uitgezet door het cultuurlandschap van de gemeente Bronckhorst.


kunst4daagsebronckhorst.nl

Meer berichten