Noa Wunderink, Ziva Wunderink en Suus Jansen na hun optreden in gesprek met Cindy Garritsen. Foto: Liesbeth Spaansen
Noa Wunderink, Ziva Wunderink en Suus Jansen na hun optreden in gesprek met Cindy Garritsen. Foto: Liesbeth Spaansen

Spetterende playbackshow sluit Koningsdag af

Algemeen

TOLDIJK – In een volle Zaal Den Bremer in Toldijk werd zaterdag 28 april de jaarlijkse grote playbackshow gehouden. Kinderen van Basisschool de Rank en een aantal van het voortgezet onderwijs, traden op. Drie juryleden beoordeelden de optredens, waarvan er drie live gezongen werden.

Door Liesbeth Spaansen

Stef Groot Nibbelink, de voorzitter van Stichting Oranjefeesten Toldijk opende de avond en stelde na het zingen van het Wilhelmus de juryleden voor. DJ Roan Kuperij, redacteur Liesbeth Spaansen en meester Henny Barnhoorn van De Rank.
Optredens in de groep 1 t/m 3 mochten eerste. Maar liefst acht acts traden op. Daarna kwamen drie zangeressen voor hun live optreden in de Voice of Toldiek, gevolgd door acht acts van groep 4 t/m 6 en tot slot kwamen de kinderen van groep 7 t/m 1e klas voortgezet onderwijs, nog eens zes acts, op het podium.

De jury keek naar het playbacken, de act, de uitvoering, het gebruik van het podium en de aankleding. De presentatie was in handen van Stef Groot Nibbelink en Cindy Garritsen. De jury gebruikte de pauzemomenten om tot een oordeel te komen, maar alle deelnemers kregen een herinneringsmedaille.

Winnaars Playbackshow
Groep 1 t/m 3: 1e prijs: Suus Jansen, Noa Wunderink en Ziva Wunderink met Haai alarm van Kinderen voor Kinderen. 2e prijs: Lars Regelink, Gijs Offenberg, Hessel Wiltink, Belle Ruessink, Jack Offenberg en Milan Franken met de Pinguïndans. 3e prijs: Jorik Loman, Luuk Ruessink en Maudi Franken met Beauty and the brains van Nielson en Jan Smit.
Groep 4 t/m 6: 1e prijs: Timon Loman met Sweet Caroline van Neil Diamond, 2e prijs: Mila Wevers en Dewi Franken met Mooi boy van Mylène en Rosanne, 3e prijs: Nienke Heebink met Dromendans van Vinzzent.
Groep 7 t/m 1e klas voortgezet onderwijs: 1e prijs: Merel Hendrikx en Siem Hendrikx met Blijf bij mij van Maan en Ronnie Flex, 2e prijs: Maril Berkelaar en Elwin Berkelaar met Despacito van Luis Fonsi, 3e prijs: Karlijn Rekswinkel met Holiday van Madonna.

Winnaars Voice of Toldiek
1e prijs: Moira Tijkken met Leef van André Hazes jr., 2e prijs: Linda Vroegindeweij met Rockabye van Clean Bandit ft. Sean Paul & Anne-Marie, 2e prijs: Frederike Onstenk met Mooi van Marco Borsato.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant