ONK en NK jeugd trial Zelhem. Foto: Henk Teerink
ONK en NK jeugd trial Zelhem. Foto: Henk Teerink

ONK en NK jeugd deelnemers strijden op De Langenberg

Algemeen

ZELHEM - Zelhemse Auto Motorclub (ZAMC) houdt zondag 29 april de tweede wedstrijd in 2018 voor het Open Nederlands Kampioenschap trial in combinatie met de vierde wedstrijd voor het NK-jeugdkampioenschap. Naar verwachting zullen ruim zeventig deelnemers op de 'flanken' van de Langenberg tot het uiterste gaan voor de belangrijke punten voor het Nederlandse kampioenschap. De eerste ONK deelnemer zal starten om 10.00 uur en bij de NK jeugd start de eerste rijder om 11.00 uur.

Het NK bestaat uit tien wedstrijden die door heel Nederland gereden worden. Traditioneel staat de ZAMC op de nationale wedstrijdkalender, al sinds 1976 komt de gehele Nederlandse trialtop naar Zelhem voor hun wedstrijd. De ZAMC is uitgegroeid tot een begrip in binnen- en buitenland. De wedstrijden zijn van hoog niveau, zeker nu de club de laatste jaren ook internationaal haar ambities heeft laten zien. Wie herinnert zich niet de super geslaagde EK wedstrijden in 2012 en 2017. Daar bovenop komt nu het feit dat de club zich officieel kandidaat gesteld heeft voor een wedstrijd voor het Wereld Kampioenschap in 2019. Inmiddels zijn de voorbereidingen hiervoor al voorzichtig begonnen. 

Maar nu eerst de combiwedstrijd ONK en NK jeugd. De eerste wedstrijd(en) in Maasbree, Apeldoorn en Breda, hebben laten zien dat het weer een spannende competitie is met in diverse categorieën talentvolle deelnemers, het ambitieniveau laat duidelijk een stijgende lijn zien en ook het aantal deelnemers is sinds enkele jaren weer flink toegenomen. De ZAMC is er helemaal klaar voor en zij wenst de deelnemers vanaf hier een erg succesvolle wedstrijd toe.

De ZAMC heeft ruim honderd actieve trial leden waarvan de volgende lokale en regionale leden deelnemen aan de Nationale trialcompetitie 2018: Oscar Prinsen komt uit in de klasse inters en de vier leden Michel van Tilburg, Rene Aal, Kevin Memlink en Valery Rooke komen uit in de klasse nationalen, Erik en Suzan Lusink rijden in de sportklasse B. Jasper en Aniek ten Mebel rijden bij de NK jeugd in de kampioen en aspiranten klasse. 

De toegang is gratis en vindt plaats aan de Korenweg 4 in Zelhem. 


www.zamc.nl

www.onktrial2018.zamc.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant