Koetsen en wagens van klassiek tot modern zijn zeker het bekijken waard. Foto: Wim Feenstra
Koetsen en wagens van klassiek tot modern zijn zeker het bekijken waard. Foto: Wim Feenstra

Van boerenwerk naar mensport

Algemeen

HENGELO - Menvereniging in Stap en Draf organiseert op zaterdag 21 juli een dag die helemaal in het teken staat van de mensport. De dag wordt een happening voor jong en oud met klassieke koetsen en werktuigen tot de moderne marathonwagens en recreatiewagens. Belangstellenden zijn van 10.00 tot 16.00 uur welkom op De Hietmaat aan Zelhemseweg 15 in Hengelo.

Bezoekers kunnen genieten van de verschillende onderdelen van de mensport en demonstraties. Kinderen kunnen meedoen met een lesje verzorging van pony's. Jonge menners laten zien hoe ze al vroeg en eenvoudig leren mennen en omgaan met een pony. De mendag is ook een oefendag, waarin alle aspecten van de huidige mensport aan de orde zullen komen zoals: dressuur, vaardigheid (kegeltjes rijden) en een aantal hindernissen waaronder een waterbak.
De Hengelse Mendag staat open voor alle menners met een veilige aanspanning. De bezoekers krijgen van ervaren menners uitleg bij de verschillende onderdelen.
Voor de sportievelingen onder de bezoekers, alle leeftijden, zijn er uitdagingen op de fiets. Daarnaast zijn er demonstraties met paarden aan het werk. Paarden en pony's laten in een aparte piste, ring zien wat ze kunnen.
Koetsen en wagens van klassiek tot modern zijn zeker het bekijken waard. Dat geldt ook voor paardentuigen, die nu van leer en van kunststoffen worden gemaakt. Deskundige hobbyisten en vakmensen kunnen er alles over vertellen.
Voor de recreatieve menner is er een route uitgezet door het mooie buitengebied van Hengelo en wil de bezoeker meerijden, dan kan dit. Ook voor een korte rit over de Hietmaat kan men zich melden, dit om te ervaren waarom het ook uw hobby kan worden.
Om mee te doen en informatie, mail het wedstrijdsecretariaat of kijk op de website.


wedstrijdsecretariaat@instapendraf.nl

www.instapendraf.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant