Interkerkelijke motortoer Joure-Hengelo

HENGELO - Een jaar of tien geleden kwam naar voren dat binnen de Raad van Kerken meerdere leden motor rijden. Zo ontstond het idee om vanuit de protestantse, de vrijzinnige en de katholieke geloofsgemeenschappen met belangstellenden 'oecumenisch' te gaan toeren. Dat werd een traditie. Jaarlijks gebeurt dat volgens een vast concept op Tweede Pinksterdag: oecumenische ontmoetingen op het feest van de Geest.

Nadat een van de initiatiefnemers, ds. Christien Ferrari, de protestantse gemeente van Hengelo had verruild voor de protestantse gemeente Joure, stond een volgende uitdaging te wachten: een bezoek aan Friesland, want ook daar wordt motorgereden. In 2016 had een groep Hengelose motorenthousiasten een fantastisch weekend in Joure en ontstonden bijzondere contacten. Bij het afscheid werd een tegenbezoek afgesproken in combinatie met een preekbeurt van ds. Ferrari in de Remigiuskerk. En dat staat nu te gebeuren.
In het weekend van 21/22 april rijdt Hengelo de deelnemers uit Joure tegemoet: ontmoeting/lunch in Hattem met een rondleiding door de Grote- of Andreaskerk, een route langs de IJssel naar overnachtingsadres in Hengelo met onderweg een koffiestop en 's avonds een BBQ. Op zondag 22 april staat bij de Remigius een erehaag van motoren op het programma. De oecumenische dienst zal gaan over reizen en de ontmoetingen die er mogen zijn onderweg. Daar wordt over gezongen en uit de bijbel wordt gelezen wat er staat over Bijbelse reizigers. En er zal muziek zijn, want onder de motorrijders zijn ook heel wat muzikanten. Het zal in alle opzichten verrassend en feestelijk zijn. Van harte welkom. Na de koffie en een rondrit/lunch in de omgeving worden de motorrijders uit Joure weer een eindje op weg gebracht.
Wie belangstelling heeft om een dag(-deel) of weekend mee te toeren, rijdend of als passagier, neem dan contact op met de organisatie. Het belooft een mooi weekend te worden.
Voor meer informatie en/of opgave: Chris Peelen, 0575-462799, Jaap van Gijssel, 0575-464460 of Gerry Spekkink, 0575-461146.

Reageer als eerste
Meer berichten