Publiek genoot van een groen festijn in zonnig Keijenborg. Foto: Luuk Stam
Publiek genoot van een groen festijn in zonnig Keijenborg. Foto: Luuk Stam

Lentefair in Velswijk beleeft zonovergoten editie

KEIJENBORG – Bij Wijngaard Um d'n olden Smid in Velswijk – even buiten Keijenborg – vond op zondag 15 april de jaarlijkse Lentefair plaats. Samen met de Doetinchemse afdeling van Groei en Bloei organiseerden Jan Jansen en Alma ten Bruin dit groene festijn voor de zevende keer. Zo'n vijftig kramen stonden opgesteld, waarin de in grote getale toegestroomde bezoekers naast veel bloemen en planten ook allerlei andere voorjaarsproducten en streekproducten konden krijgen.

Door Luuk Stam

Zo waren er schilderijen op hout te verkrijgen, houten speelgoed, kaartjes en handwerken, maar ook ambachtelijke ijsjes, kaas, fruit en bonbons. Ook was er een demonstratie handboogschieten, waren er klompenmakers aanwezig en stonden er stands met informatie over onder meer zonnepanelen, de ziekte van Lyme en het KWF.

Naast de vele kramen was ook de theetuin van de wijngaard geopend. Hier konden bezoekers terecht voor een hapje en een drankje. Het feit dat de zon zich flink liet zien zorgde ervoor dat het vooral in de middag gezellig druk was. Jan Jansen keek na afloop dan ook tevreden terug. "De reacties waren heel enthousiast", laat hij weten. "Het weer was goed en de sfeer was goed. Daar gaat het uiteindelijk om."


Speciale kerkdienst in De Goede
Herder Kapel

VELDHOEK – Zondag 22 april is het de dag van 'De Goede Herder'. In de Goede Herder Kapel in de Hengelose/Ruurlose buurtschap Veldhoek vindt zondag 22 april een speciale kerkdienst plaats met als thema 'Herder of Schaap?'

Wie ziet zichzelf als een herder? Of meer als schaap? En hoe zien anderen dat? Herder, symbool voor leider maar ook zorgzaam en trouw. Trouw als een (herders)hond. Maar zijn alle herders wel zo zorgzaam en trouw? Zijn ze te vertrouwen? Wie is meer een schaap? Volgzaam en zacht, maar niet minder belangrijk. Zonder schapen zijn immers geen herders nodig. Met de voorbereiding van deze dienst heeft de Commissie 4de Zondagdienst van 'De Goede Herder Kapel' een aantal leuke en verrassende dingen bedacht. Daarom hoopt de Commissie 4de Zondagdienst vele mensen te ontmoeten tijdens deze speciale dienst. Aanvang 10.15 uur.

Meer berichten