Een tiende plaats voor Rob Hartog in Aragon. Foto: Henk Teerink

Hamove leden aan de start in Assen, Croix en Aragon

Algemeen

HENGELO – In het weekend van 14 en 15 april is het OW Cup seizoen van start gegaan op het TT Circuit Assen. In hetzelfde weekend reed Performance Racing Achterhoek met Joey den Besten en Ilja Caljouw in de BeNeCup op Croix en Ternois. Johan Fredriks kwam ook in actie op het Franse circuit. Daarnaast reden Rob Hartog en Scott Deroue een WK wedstrijd in Spanje.

Zaterdag 14 april waren de eerste races van de OW Cup in het seizoen 2018. De winst in de NK SuperCup 1000 ging naar titelverdediger Nigel Walraven. Hamove-lid Cliff Kloots reed lang in tweede positie, maar zakte in de slotfase terug naar plaats vier. Toine Gierkink maakte zijn debuut in deze klasse en kwam keurig als achtste over de finish, vier plaatsen voor Yme-Jan Hofstee. Streekgenoot Thijs Peeters mocht vanaf pole position vertrekken in de NK SuperCup 600. In de race vocht Peeters ook voor de overwinning, maar die moest hij in de slotfase aan Nick Vlaar laten. Peeters scoorde punten voor een tweede positie. Arjan Bikkel werd eenentwintigste in de NK SportCup 600 en Niels Bikkel werd twintigste in de NK SportCup 1000.

In hetzelfde weekend werd de eerste ronde van de BeNeCup verreden in het Franse Croix. Performance Racing Achterhoek kwam in actie ter voorbereiding op de races in Hengelo Gld. georganiseerd door de Hamove. Joey den Besten rijdt dit seizoen in de Superbike-klasse. In de eerste manche kwam Den Besten niet aan de start, maar in de tweede race wist hij nette zevende plaats te scoren. Tweede rijder Ilja Caljouw finishte als negentiende en vijftiende in BeNeCup Supersport. Johan Fredriks reed ook in Croix in de voorbereiding op het IRRC Superbike seizoen. Fredriks werd in beide races keurig vierde. De afgelopen seizoenen was Fredriks de sterkste Nederlander in de IRRC Superbike.

Op het Spaanse circuit van Aragon deden de Hamove leden Rob Hartog en Scott Deroue van zich spreken. Hartog behaalde een uitstekende tiende plaats in het World Supersport 600. De race werd gewonnen door de Duitse rijder Sandro Cortese. Scott Deroue eindigde als tweede achter Koen Meuffels eveneens uit Nederland in de categorie World Supersport 300. De twee races in de Superbikes werden gewonnen door Jonathan Rea en Chaz Davies. De Nederlandse topper Michael v.d.Mark werd tweemaal vijfde. Volgend weekend is op het TT Circuit Assen de vierde race om het wereldkampioenschap Superbikes met veel Nederlandse toppers aan de start waaronder een aantal Hamove leden.