Goud voor zwemster Imke Riefel uit Hengelo. Foto: PR
Goud voor zwemster Imke Riefel uit Hengelo. Foto: PR

Imke Riefel zwemt twee keer op rij naar goud

HENGELO – Het zijn succesvolle weken voor de pas 9-jarige Hengelose zwemster Imke Riefel. Op zaterdag 14 april was ze de snelste op de 100 meter schoolslag tijdens de Minior Swim Cup in Eindhoven. Zes dagen eerder – op zondag 8 april – veroverde Imke ook al de gouden medaille bij de Gelderse Minioren Sprintkampioenschappen in Doetinchem. Hier was ze de beste op de 50 meter schoolslag.

Door Luuk Stam

Imke maakt nu ruim een half jaar deel uit van de jeugdselectie van de Doetinchemse zwemvereniging NDD. Ze zwemt in de categorie Minioren 3 en 4, met zwemsters die zijn geboren in 2008 en 2009. In februari deed de jonge Hengelose al mee aan nationale wedstrijden in Leiden. Ook hier mocht ze uitkomen op de 100 meter schoolslag. Tussen de beste Nederlandse zwemsters in haar leeftijdscategorie pakte Imke toen de negende plek.

In Eindhoven deed ze daar op 14 april nog een flinke schep bovenop. Hier zwom ze in een startveld van veertig schoolslagzwemsters iedereen op ruimte achterstand. Met een persoonlijk record van 1.40.09 was Imke bijna twee en een halve seconde sneller dan de nummer twee. Op de 100 meter vrije slag eindigde de jonge Hengelose als vijftiende. Met haar tijd van 1.25.09 verbeterde ze haar persoonlijk record hier met ruim vijf seconden.

In zwembad Rozengaarde in Doetinchem kwam Imke op 8 april op de 50 meter schoolslag tot de winnende tijd van 45.63. Het was niet haar enige succes tijdens de Gelderse sprintkampioenschappen voor minioren. Op zowel de 50 meter vrije slag (37.12) als de 50 meter rugslag (42.47) pakte Imke de derde plek en daarmee een bronzen medaille.

Meer berichten