Het Hengelose schoolvoetbaltoernooi is gewonnen door de jongens van de St. Bernardusschool uit Keijenborg. Foto: Luuk Stam
Het Hengelose schoolvoetbaltoernooi is gewonnen door de jongens van de St. Bernardusschool uit Keijenborg. Foto: Luuk Stam

Schoolvoetbaltitel gaat mee naar Keijenborg

Keijenborgse St. Bernardusschool wint schoolvoetbaltoernooi, de titel bij de meisjes is voor basisschool Rozengaardsweide

Door Luuk Stam

HENGELO – De jongens van de St. Bernardusschool uit Keijenborg hebben op donderdag 12 april het schoolvoetbaltoernooi in Hengelo gewonnen. De Keijenborgers versloegen achtereenvolgens de teams van de Hengelose basisscholen De Leer (1-0), Pierson (5-0) en Rozengaardsweide (2-0).

Op een zonovergoten sportpark Het Elderink namen jongens- en meisjesteams van scholen uit Hengelo, Keijenborg en Bekveld het tegen elkaar op. Na een spannende strijd konden alle teams aan het eind van de middag op het terras van de Pax-kantine een beker in ontvangst nemen. Ook was er voor elke speler een vaantje.

Groot feest was het bij de winnaars uit Keijenborg al direct na hun laatste wedstrijd. Na het fluitsignaal vormde zich een stapel van in het oranje gehulde spelers op het hoofdveld van Pax. Ook op de andere velden was het feest. Bij de meisjes ging de overwinning naar het team van Rozengaardsweide. Ook zij wisten al hun wedstrijden te winnen.

De jongens van de St. Bernardusschool hadden stiekem wel een beetje op de overwinning gerekend. Hun hele team bestond immers uit voetballers van Keijenburgse Boys. "En we voetballen ook veel in de pauzes op school", vertelde Floris Gelok (12). Hij scoorde twee doelpunten, waarvan vooral de laatste wonderschoon was. "Ja, het ging wel goed", aldus de aanvallende middenvelder.

Aan Keijenborgse zijde kwamen de meeste doelpunten op naam van de 11-jarige Daan van Aken, die zelf onderweg de tel kwijtraakte. "Het waren er vier of vijf", vertelde hij na afloop. Veel belangrijker was dat zijn team de grootste beker mee mocht nemen naar Keijenborg. "Wij gaan er de hele school mee rond", verzekerde Floris.

De jongens van de St. Bernardusschool en de meisjes van Rozengaardsweide mogen zich op woensdag 9 mei melden op het terrein van voetbalvereniging DVV in Duiven. Hier vinden de regiofinales van het schoolvoetbaltoernooi plaats. De winnaars daar plaatsen zich voor de districtfinales. De landelijke schoolvoetbalfinale is op woensdag 20 juni in Zeist.

Meer berichten