Het Russisch kinderkoor Samenklank. Foto: Communicatie Samenklank, Moskou
Het Russisch kinderkoor Samenklank. Foto: Communicatie Samenklank, Moskou

Moskous kinderkoor staat al te trappelen

HENGELO - Eind april zijn ze te gast in Nederland: het Russische kinderkoor Samenklank. Er wacht hen een ambitieus programma van optredens en uitstapjes. Mis ze niet, want deze kinderen zijn uitzonderlijk getalenteerd. Op Koningsdag 27 april zijn ze in Zelhem, op zaterdag 28 april in de Hengelose Remigiuskerk, samen met het swingende koor Reborn. Aanvang 19.30 uur.

Chris Lubbers, van de Vrienden van de Hengelose Remigiuskerk én het Zelhems Mannenkoor: "Via onze dirigente Susanna Veerman hebben we dit bijzondere koor naar Nederland kunnen halen. Wij zijn er erg trots op dat ze in de Achterhoek maar liefst twee optredens verzorgen, op Koningsdag in De Brink in Zelhem en op 28 april in de Remigiuskerk in Hengelo. Beide concerten zijn gratis en beginnen op 19.30 uur. Mijn advies: ga er op beide dagen naartoe, want ze zingen een verschillend programma. In Zelhem treden ze op met het Zelhems Mannenkoor, in Hengelo met Reborn."

Een echte 'buitenlandse tournee'
Dirigente van het Zelhems Mannenkoor Susanna Veerman - met vele jaren studie- en werkervaring in Moskou -: "De kinderen zijn gewend aan optredens, maar een buitenlandse tournee is een nieuwe ervaring. Ze staan te trappelen, ook omdat er behalve de drie optredens allerlei leuke uitstapjes op het programma staan."

Voor wie er niet genoeg van kan krijgen: op zondag 29 april zingt het koor ook nog een keer in de Augustinuskerk in Amsterdam-West.

De toegang is gratis, een vrije gift is welkom.

Meer berichten