Mondharmonicales bij de UVV

HENGELO - De UVV afd. Hengelo hield woensdagmiddag 11 april een gezellige ontspanningsmiddag in Ons Huis in Hengelo. Het Mondharmonica Therapie Orkest was te gast.

Na de koffie of thee opende Willie Maalderink deze middag door iedereen welkom te heten. Een bijzonder woord van welkom voor het Mondharmonica Therapie Orkest onder leiding van de heer Jan Mulleman dat opende met het nummer Whispering Hope. Daarna vertelde Jan Mulleman wat over het orkest. Er wordt op 18 locaties in Nederland gratis mondharmonicales gegeven aan mensen met ademhalingsproblemen.

Mondharmonica spelen traint namelijk de ademhalingsspieren, door dit in groepsverband te doen, wordt het met name voor longpatiënten een stuk gezelliger dan thuis te zitten. De mondharmonica is het enige instrument waarop in-en uitademend wordt gespeeld. Terwijl muziek wordt gemaakt, worden spelenderwijs ademhalingsoefeningen gedaan. Na twee of drie jaar les kan al worden meegespeeld in het orkest met de eigen mondharmonica.

Het programma werd afgewisseld met verzoeknummers uit het publiek zoals de meezingers Blauwe korenbloemen, Spiegelbeeld en Twee reebruine ogen. En schitterende nummers zoals de Last Rose of Summer. Er werd volop meegezongen of geneuried.

In de pauze werden de bekende lootjes te koop aangeboden en hierna werd een proef gedaan. Kan iemand meespelen zonder kennis van muziek te hebben? Iemand uit het publiek die nog nooit muziek had gemaakt, werd gevraagd om mee te spelen. Na afloop van dit succesvolle optreden mocht ze de mondharmonica mee naar huis nemen. Als slotnummer werd nog gespeeld Adios van Jim Reeves. Het orkest werd bedankt voor hun bijzondere bijdrage aan deze fijne middag, die werd afgesloten met een dankwoord voor alle aanwezigen voor hun komst.

De volgende UVV middag is op 9 mei in Ons Huis in Hengelo aanvang 14.00 uur. Deze middag zal verzorgd worden door de dansgroep Zarazan uit Eerbeek. Een folkloristische dansgroep die met mooie kostuums aan, verschillende dansen laten zien.

Meer berichten