Quintus D1 behaalde het kampioenschap. Foto: PR

Quintus meiden D1 kampioen

Algemeen

HENGELO – Met het eind van het handbalseizoen in zicht speelden de meiden D1 hun laatste wedstrijd. Met een eindstand van 21-5 bleken ze te sterk voor hun tegenstander en het kampioenschap werd gevierd.

Zondag 8 april was de laatste wedstrijd van de D1 thuis tegen Artemis. Er waren veel toeschouwers, vaders moeders broers en zussen en opa's en oma's en ooms en tantes en vrienden. De meiden waren een beetje zenuwachtig voor deze kampioenswedstrijd. De eerste helft liet Quintus tegenstander Artemis alle hoeken van het veld zien. Ruststand 11-0. Tweede helft deden ze iets rustiger aan. Vijf minuten voor het einde begon de tribune te zingen 'kampioenen' en terecht, wat een presentatie, eindstand 21-5. Na het eindsignaal begon het feest, dat werd gevierd met een mooie fototaart, een kampioensshirt en een rondgang door het dorp met als afsluiting een patatje en snack. Van de sponsor Jet de uit en thuis kapster kregen ze een gevuld tasje, wat door de meiden werd gewaardeerd.

Ook de laatste wedstrijd van Quintus E1 was thuis tegen Artemis. Een mooie en spannende wedstrijd, waarbij beide teams aanvallend en verdedigend goed speelden. Eindstand 8-7 voor Quintus.
Dames 1 speelde eveneens thuis tegen een Artemis team. Quintus was goed gefocust in de eerste helft en stond steeds twee a drie punten voor. Ruststand 9-6. De tweede helft zakte het tempo van Quintus en met vijf wissels op de bank kwam Artemis langzaam dichterbij. Twee minuten voor het eind was het gelijk. Quintus wist het goed uit te spelen. Eindstand 15-15.
Quintus HC1 moest uit naar Varsseveld. Al gauw was duidelijk dat Reflex HC1 een maatje te groot was. Hoewel Quintus in de aanval een paar mooie combinatie via de cirkel liet zien, konden ze geen aansluiting vinden. Verdedigend mocht het wel wat fanatieker. De tweede helft bleven ze er voor gaan. Eindstand 30 -11.