De start van de hobbyklasse bij de eerste Hamove clubcross. Foto Henk Teerink
De start van de hobbyklasse bij de eerste Hamove clubcross. Foto Henk Teerink

Geweldige sfeer bij eerste Hamove clubcross 2018

HENGELO - Zondag 8 april organiseerde de Hamove de eerste clubcross van dit seizoen. De leden van de vereniging hadden een mooie brede crossbaan aangelegd. Het weer speelde enorm mee met zomerse temperaturen. De deelnemers waren talrijk aanwezig en hebben kunnen genieten van mooie wedstrijden.

De crossers reden verschillende heats en kwamen vaak andere tegenstanders tegen in de betreffende wedstrijden. De beste deelnemers kwamen elkaar op het laatst tegen in de finale. Er werd gestreden om de punten in de volgende klassen: brommerklasse, jeugd tot en met 15 jaar, zijspannen, quads, hobby en wedstrijdklasse.

Stijn Sloot werd de grote winnaar bij de brommer klasse gevolgd door Arno Smeitink en Daphne Vruggink. Bij de jeugd ging de eerste plaats naar Huub Rutjes, Thies Evers en Niek Wesselink werden tweede en derde. Sven Wisselink en Bart Sloot pakten de winst in de zijspan klasse. Nika Sesink en Damian Pasteor werden tweede en de derde plaats was er voor het duo Tim en Sem Leferink. Luc van Lenning, Twan Veenink en Lex Willemsen bezetten de eerste drie plaatsen bij de quads. Bij de hobby klasse ging het er stevig aan toe bij alle heats en was er een grote deelname van rijders. Uiteindelijk was Nick Gerritsen de snelste van allen. Het jeugdige talent uit Hengelo wist de ervaren rijders Gerben Vruggink en Peter Berenschot achter zich te laten. Arjan Horstman kwam bij een van de heats in de hobby categorie ten val en blesseerde zich. Erwin Plekkenpol was ongenaakbaar in de wedstrijdklasse en won alle heats. Hans Berendsen wed tweede voor Jarno Aalders.

Het aanwezige publiek genoot zichtbaar en de locatie was prachtig nabij het industrie terrein van Hengelo Gld. De tweed clubcross laat nog even op zich wachten. De locatie is nog onbekend maar de datum is 7 oktober.

Meer berichten