Lezing Jolande Withuis en Martine Letterie in Kasteel Vorden

Algemeen

VORDEN - Twee Achterhoekse auteurs en dochters vertellen over de geschiedenis van hun voorvaderen. Op zondagmiddag 15 april geven de Zutphense schrijfster Jolande Withuis en de Vordense Martine Letterie om 14.00 uur een lezing in Kasteel Vorden.

Op 15 april zal Martine Letterie voor de pauze Jolande Withuis interviewen over haar nieuwste boek: Raadselvader. Daarin reconstrueert ze de geschiedenis van haar vader Berry en tegelijkertijd geeft ze een beeld van het opgroeien in een communistisch gezin tijdens de Koude oorlog. Martine's grootvader werd tijdens de Tweede Wereldoorlog opgepakt op verdenking van het feit dat hij communist was. Hoe dat voor haar toen tienjarige vader Frank Letterie was, beschreef Martine in het verschenen boek: Oorlog zonder vader. Na de pauze bespreken Martine en Jolande met elkaar hoe het is om over je vader te schrijven.

Jolande Withuis (1949) was tot 2014 als onderzoekster verbonden aan het NIOD. Ze schrijft voor NRC Handelsblad, Trouw en de Volkskrant. Van haar verschenen eerder : Erkenning (2002), Na het kamp (2005), De vrouw als mens(2007) en in 2008 Weest manlijk, zijt sterk, een biografie over verzetsman Pim Boellaard. In 2016 verscheen de bestseller Juliana, Vorstin in een mannenwereld.

Martine Letterie (1958) schrijft al 22 jaar, voornamelijk (historische) jeugdboeken. Vorig jaar werd haar boek: Kinderen met een ster bekroond met een Zilveren Griffel. In 2015 publiceerde Martine een boek voor volwassenen over de geschiedenis van haar familie: De genen van mijn vader.

Voorverkoop 10 euro en reserveringen bij Bruna Vorden. In de pauze is er mogelijkheid om boeken te kopen en te laten signeren.


Bruna: 0575-553100

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant