Met belangstelling kijken de jonge vissers toe hoe karpers worden uitgezet in de Klein Kolk. Foto: PR
Met belangstelling kijken de jonge vissers toe hoe karpers worden uitgezet in de Klein Kolk. Foto: PR

Voor visseizoen 2018 is 200 kilo karper uitgezet in de Kleine Kolk

STEENDEREN – Het visseizoen van H.V. De Brasem start met de eerste wedstrijd op 21 april. Hengelsport Vereniging De Brasem zette in januari 200 kilogram karper uit in de Kleine Kolk.

Het uitzetten is nodig om de karperstand op peil te houden en daarmee het karper vissen aantrekkelijk te houden onder de sportvissers. De jonge schubkarpers en spiegelkarpers hebben op dit moment een gewicht van 2 tot 3 kilogram en zijn aangekocht bij een gerenommeerde kweker in Frankrijk.

Die januari-ochtend kwam de veertigtons vrachtwagen vol met vis aangereden op de parkeerplek aan de Kleine Kolk. De vissen werden vervolgens vanuit de speciale containers van de vervoerder overgeladen in kleinere bakken, waarna ze konden worden uitgezet in de Kolk. Tot op heden lijkt het erop dat de vis goed heeft kunnen aarden in het water van de kolk en kan er vanaf 2 juni weer volop gevist worden.

Wedstrijden voor het kampioenschap H.V. De Brasem visseizoen 2018

Zaterdag 21 april:
16.30-19.00 uur eerste Kampioenswedstrijd senioren in de IJssel (insteekweg Hoppenreijs: Bakerwaardseweg 3). Loting aan de IJssel.

Zaterdag 12 mei:
16.30-19.00 uur eerste Karperwedstrijd voor senioren, jeugd en seizoenkaarthouders. Loting op parkeerplaats Kleine Kolk.

Vrijdag 25 mei:
20.00 uur Algemene ledenvergadering in 't Wapen van Bronkhorst.

Zaterdag 2 juni:
8.00-10.30 uur tweede Karperwedstrijd voor senioren, jeugd en seizoenkaarthouders. Loting op parkeerplaats Kleine Kolk.

Zaterdag 16 juni:
16.30-19.00 uur tweede Kampioenswedstrijd senioren in de IJssel (insteekweg Hoppenreijs: Bakerwaardseweg 3). Loting aan de IJssel.

Zondag 8 juli:
8.00-10.30 uur derde Kampioenswedstrijd senioren in de Kleine Kolk. Loting op parkeerplaats Kleine Kolk.

Zaterdag 1 september:
15.00-16.00 uur Jeugdkampioenschap in de Beek. Loting bij de molen in Steenderen aan de Emmerweg/Spaensweertweg.

Voor alle wedstrijden is de loting een half uur voor aanvang van de wedstrijd. Alle karperwedstrijden tellen mee voor het 'Kampioenschap van De Brasem'. Tijdens alle wedstrijden is voeren toegestaan (na het signaal start wedstrijd). Leefnet is verplicht, behalve bij karper wedstrijden.
Prijsuitreiking van de karper wedstrijden is in 't Wapen van Bronkhorst na de wedstrijd van 2 juni 2018. Opening visseizoen Kleine Kolk 2 juni 2018 na de tweede karper wedstrijd. Prijsuitreiking 'Kampioenschap van de Brasem' in 't Wapen van Bronkhorst na de wedstrijd van 8 juli 2018. Geen gesloten seizoen voor de Grote Kolk.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden