Jan Dinkelman met links van hem zijn vrouw Alie en rechts Anton van Ingen, voorzitter van de Hengelose Marktvereniging. Foto: Luuk Stam
Jan Dinkelman met links van hem zijn vrouw Alie en rechts Anton van Ingen, voorzitter van de Hengelose Marktvereniging. Foto: Luuk Stam

Jan Dinkelman is na 44 jaar bestuurslid af

Algemeen

Hengelose Marktvereniging neemt afscheid van trouwe secretaris en penningmeester.

Door Luuk Stam

HENGELO - Met een speciale oorkonde, een mooi horloge en een bos bloemen voor zijn vrouw Alie bedankte de Hengelose Marktvereniging de 74-jarige Jan Dinkelman voor zijn bewezen diensten. Dat gebeurde tijdens de jaarlijkse ledenvergadering op woensdag 21 maart. Vanaf 1974 vervulde Dinkelman verschillende bestuursfuncties binnen de vereniging.

De oorspronkelijk uit het Gelderse Laren afkomstige Dinkelman kwam in 1972 vanwege zijn vrouw Alie in Hengelo wonen. Hij ging hier werken bij de Rabobank. Bij het wonen in een dorp hoorde in zijn optiek ook een plaatselijke bestuursfunctie. Zijn schoonvader Gerrit Lenselink droeg hem dan ook al snel voor bij de Hengelose Marktvereniging.

Die vereniging hield zich in die jaren nog bezig met de paardenmarkten. "Dat waren er toen nog tien per jaar", blikt Dinkelman terug. Dat aantal liep echter snel naar beneden en inmiddels is de paardenmarkt volledig verdwenen. In plaats daarvan verzorgt de vereniging de weekmarkten in Hengelo en Zelhem en organiseert ze keuringen voor paarden en pony's op De Hietmaat.

Dinkelman speelde er door de jaren heen een belangrijke rol in. Ook zijn vrouw Alie was actief in het verenigingsleven. Zij als bestuurslid bij gymnastiekvereniging Achilles. "Doordat je het allebei doet, begrijp je van elkaar dat je er veel mee bezig bent", zegt Dinkelman. Aanvankelijk deed hij zijn werk voor de Marktvereniging vooral in de avonduren. Nadat hij in 2004 stopte met zijn werk bij de Rabobank was hij er ook overdag druk mee.

Nog altijd verzorgen Jan en Alie samen de ledenadministratie voor gymnastiekvereniging Achilles en voor de Hengelose auto- en motorvereniging (Hamove). Toch besteedde Dinkelman verreweg de meeste tijd aan de Marktvereniging. "Dit was een grote kluif", zegt hij. "Maar ik heb het altijd met plezier gedaan. Ik ben echt een organisator. Iets regelen, dat vind ik mooi."

Voorzitter Anton van Ingen was in zijn toespraak tijdens de ledenvergadering vol lof over Dinkelman. "Hij was accuraat en betrouwbaar", zegt Van Ingen. "Wij hebben dit als kameraden met z'n tweeën gedaan. We waren het natuurlijk niet altijd met elkaar eens, maar we hebben steeds alles overlegd en nooit ruzie of onenigheid gehad."

De taken van Dinkelman worden binnen de Marktvereniging vanaf nu ingevuld door Annelies Wolsink (secretaris) en Alfred Zweers (penningmeester). Dinkelman zelf zal als lid verbonden blijven aan de Marktvereniging, maar de bestuurstaken zijn voor hem verleden tijd. "Ik wil ook eens de fiets kunnen pakken en een lekker rondje maken", verklaart hij. "Daar hoop ik nu meer ruimte voor te krijgen."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant