Palmpaasstok versieren en optocht in Hengelo

HENGELO - Over iets meer dan twee weken is het Palmpasen. Ook dit jaar organiseren de gezamenlijke kerken van Hengelo Gld. een Palmpaasoptocht.

Wie wil meedoen met de Palmpaasoptocht is zaterdagmiddag 24 februari van 15.00 tot 16.00 uur is van harte welkom in Kerkstraat 15 om samen de stokken te versieren. Voor een kind dat zelf geen stok heeft, zijn stokken beschikbaar. Ook het materiaal om er een mooie kleurrijke en lekkere stok van te maken is aanwezig.

Op zondag 25 maart zijn de kinderen met de versierde stok vanaf 10.15 uur welkom in het parochiecentrum aan de Spalstraat 38, naast de Willibrorduskerk, alwaar de stokken bekroond worden met een broodhaantje.
Als de palmpaasstokken versierd zijn, volgt een rondje door de Willibrordkerk en volgt een gesprekje over de stokken/ symboliek van de versiersels. De optocht gaat dan met de muziek van Concordia voorop door de Willibrorduskerk via de Spalstraat naar de Remigiuskerk. Daarna is er in Kerkstraat 15 voor de kinderen ranja en voor de ouders koffie/thee en gelegenheid om nog even na te praten.

Wie thuis al een palmpaasstok heeft versierd, kan zich ook aansluiten bij de optocht, vertrek circa 10.40 uur bij de Willibrordkerk.


Meer berichten