DCH 1 in Voorthuizen

HENGELO - In de elfde en laatste ronde van de Gelderse hoofdklasse speelde het eerste team van DCH in Voorthuizen tegen DVV. Voor DCH een sterke tegenstander die goed bovenin meedraait en vierde staat. Maar DCH wilde toch nog proberen, ondanks dat ze al gedegradeerd zijn, er een mooie wedstrijd van te maken.

Ook de teamleider gaf aan bij het welkomstwoord, nu er geen belangen op het spel stonden, om er mooie wedstrijden van te maken. En dat gebeurde. Het ging er spannend aan toe tot aan de laatste partij van Arnoud de Greef die op een fraaie manier het eindspel won. Daarvoor ging het met flitsende standen op het bord er mooi aan toe, maar kwamen de meesten niet verder dan remise.

Invaller Jan Luiten opende de score met 1-1 en dat ging gelijk op met de eerste vier uitslagen. Dinant Spieker, Eddy Hoebink en Harry Vos speelden eveneens gelijk. Jaap de Vries had in het eindspel een mindere positie en dat wist zijn tegenstander goed uit te buiten; die bracht DVV op voorsprong met 6-4.
Nadat ook Rodier Evers en Gerben te Raa gelijk hadden gespeeld, bracht Arnoud de stand weer in evenwicht en het werd 8-8.
Als er niet voldoende teams zijn die willen promoveren van de eerste klasse regio naar de Gelderse hoofdklasse dan kan DCH misschien blijven, maar dan zullen er nog spelers bij moeten komen. Jaap de Vries weet nog niet zeker of hij volgend seizoen bij DUO speelt, maar Dinant Spieker gaat daar wel naar toe. Damvereniging DCH kampt met te grote terugloop van het aantal leden.

Onderlinge competitie 24ste ronde: Tonny Hoebink - Jan Bosch 1-1, Jaap Vos - Gerrit Halfman 1-1, Arnoud de Greef - Harry Vos 2-0, Rodier Evers - Erik Brummelman 2-0. Standen: Groep A: 1. Arnoud de Greef 13-24, 2. Rodier Evers 12-19, 3. Harry Vos 12-14. Groep B: 1. Gerrit Kreunen 14-18, 2. Henk Lansink 14-17, 3. Erik Brummelman 12-13.

DCH speelt elke donderdagavond bij Clublokaal Ons Huis, Beukenlaan 30 in Hengelo Gld. Inlichtingen, secretariaat: H. Vos, telefoon 461113 Voor overige standen, uitslagen, kijk op de site.


dch-hengelo.geldersedambond.nl

Meer berichten