Marathonschaatser Gerben Meerbeek op het podium in Dronten. Foto: PR
Marathonschaatser Gerben Meerbeek op het podium in Dronten. Foto: PR

Gerben Meerbeek tweede in Dronten

Algemeen

BAAK - Lekker weer, de laatste weken, maar echt winter wil het 'helaas' niet worden. Genieten van de schaatssport gebeurt veelal vanaf de bank om de Nederlandse helden van Pyeongchang bewonderen. Toch zijn wekelijks een flink aantal leden van ijsclub de Molenkolk te bewonderen op de ijsbaan in Deventer.

Ze zijn prima te herkennen in de appeltjesgroene pakken van sponsor fruitbedrijf Horstink. De meeste leden draaien recreatief hun rondjes en een enkeling komt ook uit in wedstrijdverband.
Voor het eerste seizoen neemt Gerben Meerbeek uit Baak deel aan de marathon Leisure World schaatscompetitie. Dit is een competitie welke verreden wordt op een aantal regionale ijsbanen. Inmiddels zijn een aantal podiumplaatsen behaald en zal de competitie over een paar weken ook worden afgesloten met een plaats bij de eerste drie van het eindklassement.
Vrijdag 16 februari heeft Gerben deelgenomen aan het Open Nederlands Kampioenschap marathonschaatsen bij de masters in Biddinghuizen. Helaas moest hij daar op tweederde van de wedstrijd het al flink uitgedunde peloton laten gaan. Arnold Gaassenbeek uit Maarssen werd Nederlands Kampioen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant