Peter Lubbers met zijn vriendin Dewi (links), zijn moeder Ada en de werknemers van hoveniersbedrijf De Heesterhof. Foto: Luuk Stam
Peter Lubbers met zijn vriendin Dewi (links), zijn moeder Ada en de werknemers van hoveniersbedrijf De Heesterhof. Foto: Luuk Stam

De Heesterhof viert 25-jarig bestaan

HENGELO – Peter Lubbers (29) runt Hoveniersbedrijf De Heesterhof dat zijn in 2011 overleden vader Gerrit in 1993 als kwekerij begon. Het bedrijf bestaat 25 jaar en begon in 1993 aan de Banninkstraat als kleine coniferenkwekerij. Gerrit Lubbers wilde naast zijn werk als postbode meer met zijn groene vingers gaan doen. Samen met zijn vrouw Ada begon hij De Heesterhof. Vanaf de Banninkstraat verhuisde het bedrijf na enkele jaren naar de Varsselseweg. Nu ligt de thuisbasis sinds vier jaar aan de Everhardinkweg.

Door Luuk Stam

Eigenaar van De Heesterhof is tegenwoordig Peter Lubbers (29). Zijn vader Gerrit overleed in 2011 op 58-jarige leeftijd na lange tijd ziek te zijn geweest. Peter, zijn jongste van drie zoons, nam het bedrijf enkele jaren daarvoor al van zijn ouders over. Onder zijn leiding viert De Heesterhof nu het 25-jarig bestaan. De kwekerij en het later toegevoegde tuincentrum zijn verdwenen. Lubbers richt zich met zijn bedrijf enkel nog op het hovenierswerk.

Als tiener was hij net als zijn broers Gert-Jan en René al regelmatig bij zijn vader aan het werk. Eerst was dat alleen schoffelen. Waar Gert-Jan en René uiteindelijk elders aan het werk gingen, nam hun jongste broer steeds meer bedrijfstaken op zich. Helemaal toen vader Gerrit in 2004 ziek werd. "In het begin kon hij nog wel een beetje meewerken", vertelt Peter Lubbers. "Het ging met pieken en dalen. De laatste jaren voordat hij overleed, was het alleen nog maar aansturen. De laatste twee jaar heb ik eigenlijk alles alleen gedaan."

Tussen al het werk door volgde Lubbers de hoveniersopleiding in Enschede. "Op school zijn ze wel heel flexibel met onze situatie omgegaan", geeft hij aan. "Ik moest naar school, maar ik moest ondertussen ook de zaak draaiende houden." De kersverse ondernemer slaagde er wonderwel in. Zijn moeder Ada is dan ook zeer te spreken over haar zoon. "Peter heeft het super goed gedaan", vindt zij. "Daar ben ik best wel trots op."

In de loop der jaren gaf de jonge Lubbers zijn eigen draai aan het bedrijf. "Pa heeft voor een belangrijk deel de basis gelegd waar ik op voort kon borduren", vertelt hij. "De naamsbekendheid hadden we al en veel klanten hebben we nu nog steeds. Ik heb het bedrijf naar mijn eigen hand gezet en het op mijn eigen manier uitgewerkt. Het is allemaal steeds groter en professioneler geworden. Het machinepark is bijvoorbeeld flink gegroeid."

Ook oudste broer Gert-Jan is nog nauw betrokken bij het bedrijf. Zo zet hij zijn capaciteiten als stratenmaker geregeld in voor De Heesterhof. Dat het werk van vader Gerrit hiermee wordt voortgezet, vinden de broers mooi. Al is het niet hun grote drijfveer. "Ik doe het vooral omdat ik het zelf leuk vind", benadrukt Peter Lubbers. "Dat moet ook wel", voegt moeder Ada toe. "Dit is geen baan van 9 tot 5. Zeker in het hoogseizoen ben je van 's morgens vroeg tot 's avonds laat bezig. Je moet er echt achter staan."

Daarbij heeft Lubbers de volledige steun van zijn vriendin Dewi Regelink (25). Samen wonen ze nu aan de Everhardinkweg, in het huis waar de oma van Regelink woonde. In het naastgelegen huis wonen de schoonouders van Lubbers. Ook het hoveniersbedrijf is hiernaartoe verplaatst. Van hieruit gaan dagelijks de bedrijfsbussen op pad. De Heesterhof heeft één fulltime- en meerdere parttime medewerkers in dienst. Het zijn trouwe krachten die zich al jarenlang voor het bedrijf inzetten.

Aan de Everhardinkweg 5 vindt op zaterdag 3 maart de open dag ter gelegenheid van het 25- jarige bestaan van de Heesterhof plaats. Die dag zijn er verschillende stands en is er 25 procent korting op grote zakken (70 liter) kwaliteitspotgrond. Daarnaast kunnen mensen – op bestelling – 1-jarige zomerbloeiers als geraniums en vlijtige liesjes kopen. De volledige winst gaat naar Team Lubbers, het team dat op 9 en 10 juni meedoet aan de Samenloop voor Hoop in Hengelo.

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten