Leerlingen van de St. Bernardusschool houden een expositie over Carnaval. Foto: Marloes Geurtzen
Leerlingen van de St. Bernardusschool houden een expositie over Carnaval. Foto: Marloes Geurtzen

De Grote Carnaval Expositie

KEIJENBORG - In samenwerking met de Gruitpoort en de leerkrachten van de St. Bernardusschool wordt er hard gewerkt aan het voorbereiden van de Grote Expositie in het teken van Carnaval.

Er worden prachtige lessen ontworpen en gegeven rondom verschillende disciplines van kunstzinnige oriëntatie: beeldend, drama, mode, muziek en cultureel erfgoed. Ook aan nieuwe media zoals werken met foto, film en ICT wordt uitdrukkelijk aandacht besteed. De kinderen hebben ook in de klas gewerkt met de kunstdocenten van de Gruitpoort: Sofie, Berna, Djovrie en Karin.

De kinderen maken kennis met verschillende kunstzinnige disciplines en leren verschillende vaardigheden aan, waaronder een ambacht en 'vergeten techniek'. Niet het eindproduct, maar het proces staat centraal. De kracht van kunsteducatie ligt juist in het kunnen vertellen over en laten zien hoe je iets hebt gemaakt.

De week van 5 tot en met 9 februari staat in het teken staan van de Grote Expositie. Op 9 februari aanstaande zijn alle ouder(s)/ verzorger(s) en andere belangstellenden uitgenodigd om een kijkje te komen nemen tussen 13.45-14.30 uur. Er worden veel bezoekers verwacht die het kunstproces komen bewonderen. Om 13.45 uur wordt de expositie officieel geopend op de St. Bernardusschool in Keijenborg.

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten