Jubilarissen van Vrouwen van Nu: Diny Derksen, Diny Boogman, Ina Hoogkamp, Toos Zeevalkink en Dikkie Garritsen. Foto: Liesbeth Spaansen
Jubilarissen van Vrouwen van Nu: Diny Derksen, Diny Boogman, Ina Hoogkamp, Toos Zeevalkink en Dikkie Garritsen. Foto: Liesbeth Spaansen

Vrouwenvereniging verrijkt leven door ontwikkeling en levenservaring

Algemeen

STEENDEREN - Vrouwen van Nu afdeling Steenderen hield donderdagavond 18 januari haar jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. Tijdens deze vergadering stonden zeven jubilarissen in het zonnetje.

Door Liesbeth Spaansen

Voor het 40-jarig jubileum werden Diny Derksen, Ina Hoogkamp, Toos Zeevalkink en Dikkie Garritsen gehuldigd. Diny Boogman was zelfs 60 jaar lid. Deze vijf vrouwen zaten aan de jubilaristafel. Gerrie Uenk die 50 jaar lid is en Marja Hartman 25 jaar, konden door omstandigheden niet aanwezig zijn. Zij worden op een later moment alsnog gehuldigd. Voorzitster Wilma Aalderink nam voor elke jubilaris de tijd.

Diny Derksen wilde deze speciale avond graag aanwezig zijn. Om gezondheidsredenen wordt zij geremd de avonden te bezoeken. "Bij de tuinfluiters vervulde je administratieve taken en kwam je graag op de bijeenkomsten. Ook voor de kerk vervul je administratieve werkzaamheden. Je bent een liefhebber van jullie tuin, kan daar van genieten."
Ina Hoogkamp bekleedde diverse functies, zowel bestuurlijk, alsook als lid van de toneelgroep en als contactvrouw. Daarnaast was zij als vrijwilliger actief bij de dagverzorging van De Bongerd. "En niet te vergeten de nieuwjaarsrolletjes die je elk kaar samen met Toos maakt, ook vanavond genieten we er weer van. Je woont echt in een Vrouwen van Nu-buurtje en jullie stimuleren elkaar daar op prima wijze."
Ook Toos Zeevalkink is enthousiast en actief. "De kinderen waren nog jong, maar je nam verantwoordelijkheid in diverse functies, zowel bestuurlijk als daarbuiten voor de kerk. Jij was bij de toneelgroep, dat moet een leuke tijd geweest zijn. Je straalt positiviteit uit, hoe moeilijk het ook was en dat vraagt om respect. Ook dankzij jou genieten we van de nieuwjaarsrolletjes, geweldig."
Dikkie Garritsen was destijds eveneens een jonge vrouw met jonge kinderen, die lid werd naast een druk bestaan op de boerderij. "Je bent leergierig op agrarisch gebied, hebt een zeer brede interesse en volgde alles wat toen de Bond van Plattelandsvrouwen veelvuldig aanbood aan cursussen, lezingen, excursies en dergelijke. Binnen de Vrouwen van Nu was je al eerder bestuurslid en ook nu alweer een jaar. Je bent allang lid van leeskring 1, actief bij de Historische Vereniging Steenderen en met de open tuindagen genieten wij van de tuin van jou en Ab."

Diny Boogman is zestig jaar lid van Vrouwen van Nu. "Je bent een bijzondere, veelzijdige vrouw met brede interesse en kwaliteiten. Heel actief ben je ook nog, je schildert en exposeert met het Steenders Palet, bent bij de leeskring en de tuinfluiters. Je vertelde me met passie over wat Vrouwen van Nu je had gebracht voor je ontwikkeling en levenservaring en wat je nu als bagage, positief en verrijkt met je meedraagt."
Jubilaris Diny vertelt: "Dat ik bij de vrouwenvereniging kwam, was gewoon, want mijn moeder en schoonmoeder, die van Joke en anderen, waren hier in het dorp allemaal bij de plattelandsvrouwen. En die deden van alles, die richtten kleuterscholen op en gingen naar Den Haag in bijzondere tijden. Alle vrouwen van de Boerinnenbond, zoals het toen was en de vrouwen die bij de middenstand behoorden, deden veel samen. Het hoorde er in die jaren '60 en '70 gewoon bij en het was fantastisch." Er waren uitwisselingen met vrouwen uit Engeland, bezoeken aan musea en toneelvoorstellingen, de leeskring.en tuinclub. "Ik zat niet in het bestuur maar wel in de kledingcommissie. We gingen met jongelui van de kunstacademie in Arnhem afdeling mode met koffers vol lappen de provincie door naar de afdelingen. Zij hingen de vrouwen lappen om, om te kijken of het kleurde bij hun gezicht. Men vond dat toen helemaal geweldig en we deden het een paar seizoenen."

Namens het provinciale bestuur reikte Lidy Eppinga de jubilarissen een Vrouwen van Nu speldje uit. "We hebben net gehoord hoe Vrouwen van Nu de dames kunnen verrijken. Jullie zijn zeer actieve vrouwen en hebben ervoor gezorgd dat het een grote vereniging is. Ik wil jullie feliciteren met jullie jubileum en onze waardering uitspreken." Het bestuur en de leden bedankten de jubilarissen voor hun inzet met bloemen, een geschenk en een warm applaus.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant