Onvervalste Rock 'n Roll met Achterhoekse teksten. Foto: PR
Onvervalste Rock 'n Roll met Achterhoekse teksten. Foto: PR

De Taliband bij LIVE@IDEAAL

ZELHEM - Woensdagavond 17 januari staat 'de Taliband' centraal in het programma live@ideaal, dat tussen 20.00 en 22.00 uur vanuit de iBeat Recording Studio in Zelhem wordt uitgezonden. De band speelt live en de bandleden worden door de presentator bevraagd over hun roots en aspiraties in de muziek.

De Taliband ontstond rond het voormalig kindsterretje Dinand Garritsen (zang). Samen met Tijn Spekkink (slaggitaar/zang) en Niels Ebbers (sologitaar), allen lid van fanfare 'Ons Heimelijk Genoegen' werd een band met de naam 'De Leuge Onderbokskes' opgericht. Victor Ebbers (geen familie) nam plaats achter de drums. Er meldde ook nog een bassist, Michel Demmink. Met hun laatste centen werden instrumenten gekocht, maar geld voor stemkastjes was er niet.
Door hun tomeloze enthousiasme wisten de vijf jonge, losbandige Achterhoekers, inmiddels omgedoopt tot Taliband, het publiek voor zich te winnen met het adagium: schik maken, bier drinken, rock en roll spelen. Menig feest in het Nedersaksische taalgebied heeft inmiddels kunnen genieten van de smerige Rock 'n Roll met Achterhoekse teksten. Waren het aanvankelijk nog enkel vernuftige covers (Herman Brood's 'Never be Clever' werd 'Hoe vetter, hoe better'), tegenwoordig behoren ook de eigen nummers tot de publieksfavorieten met nummers als 'Gas terug' en 'Naor de kloten'. De band speelde meerdere malen in het voorprogramma van Normaal en wist de zegen van Bennie Jolink te verdienen. "Mooi man, dat knapt tenminste", aldus Bennie. In 2017 nam Victor Ebbers afscheid van de band. Hij werd vervangen door 'Brabants Hardste', Thijs Brouwer.

Live@Ideaal wordt iedere woensdagavond tussen 20.00 en 22.00 uur uitgezonden. Het programma is live te beluisteren via Radio Ideaal. Live meekijken kan op woensdagavond vanaf 19.30 uur via www.ideaal.org. Bands en artiesten die ook in het programma live willen komen spelen, kunnen op de website www.ideaal.org/live een inschrijfformulier invullen of schrijven naar Ideaal Radio, Televisie & Internet, t.a.v. Live@Ideaal.org, Postbus 50, 7020 AB, Zelhem.

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten