Nieuwjaarsvisite op Bekveld. Foto: Caroline Fonhof
Nieuwjaarsvisite op Bekveld. Foto: Caroline Fonhof

Eerste nieuwjaarsvisite op Bekveld

BEKVELD - De Buurtvereniging Bekveld afficheert zich een tikkeltje eigenwijs met de slogan: 'Buurtschap is meesterschap'. Maar wie lid is van de buurtvereniging en zich er vaak laat zien, weet uit persoonlijke ervaring dat er niets overdreven is aan die slogan. Er worden jaarlijks verscheidene hoogtepunten, met diepe kniebuiging aan het leger van vrijwilligers, georganiseerd. En alsof dat nog niet genoeg is, besloot het bestuur van de Buurtvereniging er nog eentje aan toe te voegen: een nieuwjaarsvisite.

Door Leo van Dam

Omdat in Bekveld samenkomsten altijd gelardeerd worden met lekkernijen en drankjes die de sfeer naar een hoogtepunt voeren, konden de bezoekers van de nieuwjaarsvisite naast het elkaar een goed en gelukkig 2018 toewensen niets anders dan genieten van al het gebodene. Er waren verse knapperende kniepertjes, oliebollen, door kinderen ter plaatse gebakken wafels, erwten- en tomatensoep, belegd roggebrood en aan dranken een rijk repertoire waaraan uiteraard het gulle goud uit Groenlo niet ontbrak. Daar komt ook nog bij dat het een zondag was met een strelend winterzonnetje dat aan de dunne ijslaag van de nacht ervoor knabbelde en dus de stemming ook daarom niet stuk kon.

Mocht het bestuur met de vraag gezeten hebben of er voor een nieuwjaarsvisite wel genoeg animo is, dan kwam het verlossende woord van het grote aantal bezoekers dat zich genoeglijk liet fêteren door de Buurtvereniging. Het antwoord op de vraag is dus simpelweg, het was in de roos. Er is na alle feestdagen behoefte aan een samenkomst waarop iedereen nog eens in ontspannen sfeer kan bijpraten.

Daarbij mag echter niet ongenoemd blijven dat de gastverleners Annemarie en Eddy Pelgrum hun gezellige accommodatie in het nostalgische lustoord Den Branderhorst voor dit treffen gastvrij beschikbaar hebben gesteld. In de fraaie eetzaal annex keuken en omringd door rekwisieten uit het oude boerenleven, mocht een ieder zich dan ook nog even in vroegere tijden wanen. Geen wonder dat gezinnen uit de stedelijke hectiek er graag even komen onthaasten en in het bedauwde zomergras koeien knuffelen.

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten