Stienie Eggink-Regelink, vrijwilliger van het jaar 2017 Diny Nijkamp, wethouder Antoon Peppelman en Jan Memelink. Foto: Achterhoekfoto.nl/Liesbeth Spaansen
Stienie Eggink-Regelink, vrijwilliger van het jaar 2017 Diny Nijkamp, wethouder Antoon Peppelman en Jan Memelink. Foto: Achterhoekfoto.nl/Liesbeth Spaansen

Diny Nijkamp 'Vrijwilliger van het jaar' in Bronckhorst

HENGELO - De nieuwjaarsreceptie van de gemeente Bronckhorst op donderdag 4 januari 2018 mocht wederom rekenen op grote belangstelling. Na de nieuwjaarswensen en koffie met een taartje startte het officiële deel van de avond. Frans Miggelbrink was de speaker voor deze avond en hij had met burgemeester Marianne Besselink een interview over het voorbije jaar.

De drie genomineerden vrijwilligers, Stienie Eggink-Regelink van EHBO Vereniging Hengelo, Jan Memelink van Stichting Veiling Commissie Vorden en Diny Nijkamp van Volleybal vereniging W.I.K Steenderen, werden in een filmpje voorgesteld.

Diny Nijkamp is vanaf 1975 actief als vrijwilliger. Ze is al minimaal twintig jaar bestuurslid van Volleybalvereniging W.I.K. Ze geeft op dinsdag- en vrijdagavond trainingen aan de jeugd, de senioren en aan haar eigen team. Van dat laatste team is ze dus zowel speler, trainer als coach. Ook coacht ze al jaren een jeugdteam en fluit ze regelmatig wedstrijden voor jeugd en senioren. Verder zorgt ze ervoor dat er nieuwe scheidsrechters worden begeleid. Nu is ze actief met het opzetten van een volleybalspeeltuin voor de jeugd tussen 4 en 6 jaar. Daarnaast geeft Diny al meer dan 25 jaar bewegingsles op woensdagavond aan een groep dames.

Aankomend jaar is Stienie Eggink-Regelink al 50 jaar lid van de EHBO vereniging. Daar bekleedt zij al vele jaren een bestuursfunctie. Zij houdt zich onder andere bezig met het inplannen van de aanvragen. Het is altijd een hele klus om alle aanvragen die binnenkomen te laten bemannen door de EHBOers. Zelf draait zij hierbij ook erg veel diensten. Ze werkt verder als verkeersleider binnen Bronckhorst, bijvoorbeeld bij de Sinterklaasintocht en verschillende evenementen van de Hamove. Ook is ze gastvrouw bij zorgcentrum De Bleijke en betrokken bij buurtvereniging Bekveld. Daarnaast is zij druk als mantelzorger voor haar moeder.

Jan Memelink is sinds 2007 actief als vrijwilliger bij de Veiling Commissie Vorden. Hij zet zich enorm in voor 'De Werf' in Vorden, waardoor de Stichting al meer dan 50.000 euro heeft kunnen schenken aan Vordense organisaties. Ook zijn vrouw Frida Memelink is enthousiast en zet zich in voor de Veiling Commissie. Hiervoor was Jan Memelink van 2000 tot 2007 actief als penningmeester voor het Vordens Mannenkoor. Jan Memelink heeft nog meerdere functies. Zijn sociale betrokkenheid blijkt uit het feit dat hij schutterskoning is van Delden, Vorden en Veldwijk.

Wethouder Antoon Peppelman mocht de winnaar bekend maken. Diny Nijkamp werd uitgeroepen tot 'vrijwilliger van het jaar', zowel door de jury als het publiek. Naast de eretitel kreeg Diny een geldbedrag van 250 euro. De andere twee genomineerden kregen een geldbedrag van 50 euro.

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten