Leerlingen van groep 6 van de Pannevogel doneren bij het Glazen Huis. Foto: PR
Leerlingen van groep 6 van de Pannevogel doneren bij het Glazen Huis. Foto: PR

Klasgenoten Pannevogel leveren ingezamelde geld zelf in bij het Glazen Huis

STEENDEREN - Na weken van noeste arbeid was het op woensdag 20 december eindelijk zo ver. Met nagenoeg de gehele klas reisden de kinderen van groep 6 van de Pannevogel af naar het Glazen Huis, dat dit jaar in het centrum van Apeldoorn was neergestreken. De opbrengst van maar liefst 872,90 euro werd in ruil voor een stuk of twintig high-fives hoogstpersoonlijk overhandigd aan Angelique Houtveen, één van de bewoners en presentatoren van deze editie van Serious Request.

Het uitje vormde voor de klasgenoten de beloning voor alle inspanningen die zij, geheel uit eigen beweging, gedurende de laatste schoolweken van 2017 hadden verricht. Zij deden deze uitermate geslaagde poging om zoveel mogelijk geld bij elkaar te brengen voor het goede doel van dit jaar: het verenigen van kinderen en ouders die elkaar door natuurrampen of conflicten zijn kwijtgeraakt.

Terwijl alle andere schoolkinderen nog gewoon in de lesbanken zaten, vertrokken de fanatieke klasgenoten deze dag iets eerder van school, namelijk rond twaalf uur, om de reis richting Apeldoorn in te zetten. Voorzien van alle cruciale benodigdheden: een cheque met daarop het totaal ingezamelde bedrag, per kind een los geldzakje om zelf af geven aan de DJ's van 3FM en uiteraard ook een beetje spanning maar vooral een heleboel enthousiasme.
En dat laatste was precies wat ze in Apeldoorn zochten voor het item 'De rijdende veilingdesk'. Het was dan ook meteen duidelijk dat de Steenderense klasgenoten de ideale kandidaten waren om dit item mee op te nemen. En zo kwam het dat ze rond één uur al feestend en zingend, via de livestream luidt en duidelijk de huiskamers en leslokalen binnen knalden.
Na dit hoogtepunt werd de middag afgesloten met een ontmoeting met 'De Adriaans' van het populaire gelijknamige Zapp-programma om vervolgens een unieke ervaring rijker huiswaarts te keren.

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten