Maurits Lammertink eerste in de Kasteelcross. categorie elite/beloften. Foto: Ronny Wormgoor
Maurits Lammertink eerste in de Kasteelcross. categorie elite/beloften. Foto: Ronny Wormgoor

Maurits Lammertink rijdt solo naar winst in Kasteelcross Vorden

Algemeen

VORDEN - Maurits Lammertink (27) uit Reutem heeft zondag 28 december de 15de Rabobank Kasteelcross op zijn naam geschreven bij de categorie elite/beloften. De man uit Reutem startte achterin het peloton, maar wist zich al snel bij de ontstane kopgroep van zeven te voegen. Uiteindelijk bepaalde Lammertink het tempo voorin. Alleen Erik Boer wist het tempo bij te houden.

Na een tempoversnelling wist Lammertink ook Boer van zich af te schudden. Echter zag hij in zijn ooghoeken dat Martijn Budding, die bezig was met een inhaalrace, steeds dichterbij aan het komen was. "Ik voelde de hete adem van Martijn wel in mijn nek, maar ik wilde geen risico's nemen", aldus Lammertink. Dit omdat de cross voor hem alleen een training is voor zijn volgende geplande koers: de Tour Down Under in Australië. Lammertink wist uiteindelijk met een ruime voorsprong te winnen, Martijn Budding werd afgetekend tweede en Mart Muskens pakte het brons. "Ik ben blij dat ik kan winnen op dit mooie parcours. Ik voelde me erg goed in de cross, het liep echt lekker", aldus een contente Lammertink. De sfeervolle ambiance rondom Kasteel Vorden trok veel bekijks, vooral tijdens het slotstuk van de dag: de wedstrijd tussen de elite/beloften.

Eerder op de dag werd de wedstrijd bij de elite vrouwen verreden. Al snel werd duidelijk dat Anne Terpstra de te kloppen vrouw was. Op haar nieuwe fiets van Ghost, die pas eind januari aan de buitenwereld gepresenteerd zal worden, reed ze vol souplesse rond op het parcours in Vorden. "Ik moet eerlijk zijn, op deze fiets heb ik nog maar twee keer getraind. Dus het was maar de vraag hoe goed het zou gaan vandaag," aldus Terpstra. Het antwoord? Het ging erg goed, want Terpstra reed naar een solo overwinning in de nationale cross. "De nieuwe fiets gaf me vleugels, het is echt een kick om met deze fiets rond te rijden." Echter stelt ze dat ze zich op de crosser minder zeker voelt als op de mountainbike: "Ik ben natuurlijk een mountainbikester, dat is echt mijn fiets, daar voel ik me toch wat comfortabeler op." Terpstra is erg content met haar optreden in Vorden: "Ik zit midden in een trainingsperiode en voelde me vaak erg moe als ik aan de start van een cross stond. Vandaag voelde ik me voor het eerst echt fit, dat was heerlijk!"

De organiserende vereniging RTV Vierakker-Wichmond wil al haar sponsoren bedanken, zonder hen was deze prachtige dag niet mogelijk geweest.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Midden