Iedereen uit het kerstverhaal keert terug in het boek als een kind het wil lezen. Foto: Achterhoekfoto.nl/Liesbeth Spaansen
Iedereen uit het kerstverhaal keert terug in het boek als een kind het wil lezen. Foto: Achterhoekfoto.nl/Liesbeth Spaansen

Kinderen vullen het boek met het kerstverhaal

STEENDEREN - Het Sterrenkoor onder leiding van Els Veraart voerde dit jaar met medewerking van kinderen van basisschool De Rank uit Toldijk en basisschool De Pannevogel uit Steenderen de musical 'Het lege boek' op in de Remigiuskerk in Steenderen. Maar liefst 31 kinderen stonden zaterdag 23 december op het podium en zorgden voor een prachtige voorstelling.

Het draaide om het kerstverhaal, en vooral: of dit nog wel wordt gelezen. De kerstfiguren in het verhaal twijfelden daar aan en stapten uit het boek. Totdat een kind toch nieuwsgierig werd naar het verhaal, de kerstfiguren opzocht en het verhaal terugbracht.

De avond werd geopend door Els Veraart die iedereen hartelijk welkom heette. Na een muzikaal intermezzo door twee jonge pianistes, samenzang met orgelspel van Lucian Venderink en inspirerende woorden van ds. Fini van Zoelen kon de musical beginnen. Karlijn Rekswinkel vertelde het verhaal, Bente Schieven speelde het kind dat dit wilde horen.

Het begeleidingsorkest bestond uit Lucian Venderink (piano), Marion Knol (dwarsfluit), Marel Westerink (percussie) en Piet Veraart (gitaar). De kinderen namen hun plaatsen in op het podium. Noa Besselink, Elin Beuseker, Rebekka Brouwer, Minke Dokman, Maudi Franken, Jasmijn Groeneveld, Fleur Huirne, Marit te Meerman, Jinte Schieven, Selle Termaat, Dani Vredegoor en Jinte Wammes hadden als herders mooie liedjes geleerd die met veel enthousiasme werden gezongen. Ook de engelen Amber Besselink, Maud Beuseker, Hannah Brouwer, Rivka Felder, Eliane hermans, Merel van Heusden, Ani Hovhannisian, Tess van der Reijden, Isa Reulink, Lenne Wammes en Ailyn Abma lieten van zich horen. De solo's werden gezongen door Demi van Beek, Iris Groeneveld en Emma Steentjes. De rol van Maria was voor Ise Vredegoor, Jozef werd vertolkt door Frederike Onstenk en Sterre Kastermans was de Keizer.

Het publiek genoot van een mooi uur vol toneel en zang in een prachtig decor. Els Veraart, Leonie Vredegoor, Debby Wiegerinck,Marlies Groenevekd en Carlon Loeffen konden tevreden zijn over het resultaat.

Als dank kreeg Els bloemen en alle kinderen kregen een mooie kerstster. Na het slotlied bleef iedereen nog even om wat te drinken. De collecte die werd gehouden was voor 3FM Serious Request. De opbrengst was 300 euro op dat naar het glazen huis in Apeldoorn werd gebracht door Iris en Jasmijn Groeneveld.


Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten