Joyce Verwaaijen op de cover van haar eerste single Rememberin'. Foto: Myrthe van Bruggen
Joyce Verwaaijen op de cover van haar eerste single Rememberin'. Foto: Myrthe van Bruggen

Joyce Verwaaijen brengt eerste single uit

STEENDEREN – Joyce Verwaaijen (23) uit Steenderen heeft haar eerste single uitgebracht: Rememberin'. Het liefdeslied werd inclusief videoclip op zondag 22 december gelanceerd YouTube. "The wait is over, hier is hij dan! Zo ontzettend trots op het eindresultaat. Eindelijk heb ik dat wat ik het liefst doe in de praktijk gebracht," meldt Joyce op haar Facebookpagina. "Misschien wel het mooiste verjaardagscadeau ooit."

Door Liesbeth Spaansen

Wellicht herinneren lezers Joyce Verwaaijen nog van de deelname aan verschillende missverkiezingen, waar zij hen opriep om voor haar te stemmen. Joyce werd Queen of the East Netherlands 2013 en eindigde als tweede in de verkiezing Miss Oranje 2014. "Dat was twee in één: een missverkiezing voor een voetbalfan. Ik ben vaak in de ArenA om Ajax te zien voetballen." In 2014 was zij finalist tijdens de verkiezing Miss European 2014 en eindigde als Eredame European Princess Netherlands. Ze nam via haar castingbureau deel aan deze verkiezingen, omdat zij een tussenjaar had en niet wilde stilzitten. "Een mooie tijd", vertelt Joyce daarover. "Daarna ben ik mij gaan focussen op mijn opleiding tot stewardess en daarna Luchtvaartdienstverlening bij de KLM."

Toch vertrok Joyce begin december naar Westendorf in Oostenrijk om daar voor 3,5 maand te gaan werken als au-pair in een Oostenrijks gezin. "Ik ga een jaartje oriënteren, omdat ik nog niet precies weet welke HBO-studie ik aankomend jaar wil gaan volgen. Ik weet door mijn ervaringen in Turkije dat wonen in een ander land ontzettend leerzaam is en dat je jezelf enorm ontwikkelt. Mijn Duits was voorheen niet zo goed en daarom vind ik dit onder andere een mooie uitdaging. Ik zit hier nu bijna drie weken en moest in het begin erg wennen, maar heb inmiddels wel een beetje mijn draai gevonden. In het dorp zijn grotendeels Nederlandse wintersporters en vrijwel al het personeel dat hier werkt is Nederlands, dus ik heb enorm veel aanspraak."

Zingen doet ze al van jongs af aan, en er zijn filmpjes van haar zingend op een station en op het podium tijdens de Miss Oranjeverkiezing. "Ik was als klein meisje altijd al aan het zingen en dansen, dus de passie heeft er altijd wel gezeten. Toen ik een jaartje of dertien was ben ik het wat serieuzer op gaan pakken. Ik kreeg toen ook een gitaar van mijn broer en op de middelbare school was ik veel te vinden in het muzieklokaal. Ik heb altijd wel gedroomd van een carrière, maar studeren was eigenlijk altijd de eerste prioriteit."

Ze gaf zich op voor de talentenjachten The Voice of Holland en Idols. "Ik heb ook aan beide talentenjachten meegedaan, maar ben helaas niet doorgekomen naar de audities op televisie. Het lijkt me ontzettend leerzaam om deel te nemen aan zo'n talentenjacht, maar je ziet vaak ook dat de carrière van een talentenjacht winnaar maar van korte duur is."

Op 17 september nam Joyce Verwaaijen de single Rememberin', geschreven door Melissa de Kleine en Heleen Roosdorp, op bij Maseo Music. "Ik ken Melissa de Kleine al een tijdje en zij wist dat ik een beetje met muziek bezig was. Zij vroeg mij of ik het leuk zou vinden om een liedje, door hen geschreven, zou willen inzingen in de studio. Melissa vroeg mij vervolgens of ik een beetje een idee had over welk onderwerp ik wilde zingen. Ik heb vervolgens wat steekwoorden en zinnen op papier gezet en uiteindelijk hebben Melissa en Heleen er een nummer van gemaakt. Ik ben erg blij dat zij het zo mooi op papier hebben kunnen krijgen en ben ontzettend trots op het nummer Rememberin'.

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten