Janette Eyck, Boudewijn Wolbert, Joke Rottier en Jacqueline Dieks zijn vanaf begin volgend jaar samen actief vanuit ’t Spalhuus in de Hengelose Spalstraat. Foto: Luuk Stam
Janette Eyck, Boudewijn Wolbert, Joke Rottier en Jacqueline Dieks zijn vanaf begin volgend jaar samen actief vanuit ’t Spalhuus in de Hengelose Spalstraat. Foto: Luuk Stam

Wereldwinkel-pand gaat verder als 't Spalhuus

Algemeen

Nieuw initiatief brengt vier kleine ondernemingen samen onder één dak.

Door Luuk Stam

HENGELO - Het pand aan de Spalstraat in Hengelo waarin tot oktober van dit jaar de Wereldwinkel gevestigd was, krijgt begin volgend jaar een nieuwe invulling. Op donderdag 4 januari opent hier 't Spalhuus. Daarin komen coach en massagetherapeut Boudewijn Wolbert, haptotherapeute Janette Eyck, huid- en oedeemtherapeute Joke Rottier en kapster Jacqueline Dieks samen.

Wolbert, Eyck en Rottier zullen gezamenlijk de rechterruimte van het pand gaan gebruiken. Dieks zet in het linker gedeelte haar kapperszaak J-hairstyle voort met een eigen kapsalon. "Het is een mooie mix", vindt Wolbert, die tevens eigenaar van het pand is. "Het zijn allemaal dingen die elkaar raken. Ook het werk van een kapster heeft te maken met jezelf goed voelen."

Zelf is Wolbert samen met Janette Eyck al sinds 2014 actief vanuit dit pand. Beiden combineren het werk hier met werkzaamheden elders. Joke Rottier, die vanwege ruimtegebrek in de huisartsenpraktijk aan de Kampstraat nu ook gebruik gaat maken van deze ruimte, heeft tevens een praktijk in Doetinchem. "Wij werken alle drie op afspraak en hebben een gedeelde agenda", vertelt Wolbert. "De ruimte is straks dus vrijwel altijd bezet."

Aan de linkerkant zal kapster Jacqueline Dieks fulltime aan de slag gaan. Zij zit al 35 jaar in het kappersvak en werkt sinds drie jaar zelfstandig. Nu is Dieks nog actief vanuit Shop Melange in de Raadhuisstraat. In de sinds het vertrek van de Wereldwinkel leegstaande ruimte in de Spalstraat zag zij een mooie kans.

"Ik heb hier straks helemaal mijn eigen plek en een eigen sleutel", verklaart de kapster haar verhuizing. "Daardoor kan ik bijvoorbeeld ook vaker in de avonduren knippen. Nu moet ik soms 'nee' verkopen en daar houd ik niet van. Ik kan het hier ook allemaal net wat mooier en warmer aankleden. Ik ben er echt heel blij mee."

Op dit moment zijn klussers in het pand nog druk aan het werk. Komend weekend komt de naam 't Spalhuus daadwerkelijk boven de entree te hangen. "Dat er hier weer leven komt, is ook goed voor het straatbeeld", aldus Wolbert. "Met vier kleintjes maken we samen één grote. We vinden het ook mooi om te laten zien dat dit wel degelijk kan."

Wethouder Antoon Peppelman zal op donderdag 4 januari om 16.00 uur namens de gemeente Bronckhorst de officiële opening verrichten. Belangstellenden zijn die middag van harte welkom aan de Spalstraat 16 om onder het genot van een hapje en een drankje een kijkje te nemen in het nieuwe Spalhuus.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Midden