Hamove leden worden in het zonnetje gezet. Foto: Roderick Kreunen
Hamove leden worden in het zonnetje gezet. Foto: Roderick Kreunen

Huldigingen tijdens gezellige feestavond Hamove

Algemeen

HENGELO - De jaarlijkse feestavond van de Hamove werd zaterdag 9 december gehouden in het clubgebouw de Varsselse molen. Ondanks de slechte weersomstandigheden kwamen er toch zo'n 150 leden opdagen, die hadden een geweldige avond. Diverse leden werden gehuldigd en een aantal actieve sporters kwamen aan het woord.

Fred Versteege, voorzitter van de Hengelose motorclub, nam de huldigingen voor zijn rekening en maakte een praatje met iedereen. Clubcross kampioenen Arno Smeitink, Mees van Lenning en Kevin Hendriksen lieten weten ontzettend genoten te hebben van de georganiseerde wedstrijden om het club kampioenschap. Echter, er mochten wel wat wedstrijden bij komen. Thijs Bulten uit Vorden werd ook naar voren gehaald en kreeg een prachtige beker voor het behalen van de ONK Enduro titel in N1 categorie. Sjoerd Eskes Nederlands kampioen in de klasse N2 uit Hengelo werd ook nog genoemd maar was niet aanwezig. Loek Wensink, penningmeester van de club en rijdend op een 125cc Suzuki, werd gehuldigd voor het behaalde Nederlands kampioenschap in de 125cc VMCN Twinschock klasse. Een aantal clubkampioenen waren niet aanwezig door verplichtingen elders.

Na de mannen van het zand volgen de huldigingen van de snelle mannen van het asfalt. Joey den Besten werd gehuldigd voor het behalen van het kampioenschap in de Internationaal Road Racing Championship supersport 600, hij zal volgend jaar de overstap maken naar de superbikes. Zijn nieuwe teamgenoot Ilja Caljouw werd ook even in de schijnwerpers gezet, hij zal volgend jaar rijden op de supersport machine waarmee Joey zijn titel behaalde. Caljouw liet weten dat hij voor niet minder dan een top 3 klassering zal gaan in 2018.
Tonny Wassink van het Performance Racing Achterhoek vertelde zeer tevreden te zijn met de samenstelling van zijn team voor aankomend seizoen. De eerste race van het seizoen is de thuiswedstrijd op de Varsselring, het eerste weekend van mei.
De jeugdige Hamove talenten Victor Steeman en Toine Gierkink werden aan de tand gevoeld voor hun plannen in 2018. Gierkink zal rijden in de OW Cup in de klasse NK supercup 1000. Misschien zal hij waar mogelijk nog een wedstrijd meepakken in de supersport 300. Victor Steeman zal zeker in de supersport 300 uitkomen en het liefst met wedstrijden in Nederland en Duitsland.
Marinus en Bea Zadelhof werden in het zonnetje gezet voor hun behaalde resultaten bij de VMC klasse 3. Marinus werd clubkampioen voor motoren van 1915 t/m 1924. Bea deed hetzelfde maar dan met motoren van 1931 t/m 1940.
Alle kampioenen gingen huiswaarts met een mooie beker en een prachtige bos bloemen overhandigd door Marian Ritzer en Bouwe Melgers.

De band Duo Double XL had de sfeer er goed in en zorgde voor een prima stukje muziek. Onder het genot van een hapje en drankje was het nog lang gezellig in Varssel.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant