Terug in de tijd bij Dickens in Bronkhorst. Foto: Liesbeth Spaansen
Terug in de tijd bij Dickens in Bronkhorst. Foto: Liesbeth Spaansen

Twee dagen 19de-eeuwse nostalgie tijdens Dickens in Bronkhorst

Algemeen

BRONKHORST - Het jaarlijks terugkerende winterfestival Dickens in Bronkhorst wordt voor de 28ste keer gehouden. De nostalgische tweedaagse vindt op zaterdag 16 en zondag 17 december plaats, waarin zowel jong als oud de tijd van de befaamde Engelse schrijver Charles Dickens herleeft, ondanks dat het Dickensmuseum is gesloten. Het weekend staat bol van zang, toneel en kerst waarbij het unieke poppenspel 'Scrooge en Marley' zeker niet ontbreekt.

Toneelstichting Leydse Kluchten Compagnie uit Leiden en Toneelgroep Niweto uit Doetinchem halen alles uit de kast om ervoor te zorgen dat bezoekers zich in de 19de eeuw wanen, vanaf het moment dat zij het met klinkers bestraatte oude stadje binnenwandelen. Zo loopt men onder andere de straatschoffies die kattenkwaad uithalen, schoorsteenvegers en welgestelde echtparen tegen het lijf. De stadsomroeper loopt rond om nieuws te verkondigen, daarbij gebruikt hij zijn klepper om de aandacht te trekken.

Koren, waaronder Gemengd koor Cappella Bronckhorst en de Steenderense midwinterhoornblazers in combinatie met de geuren van appelbeignets, warme chocolademelk en glühwein zullen niet alleen menig zintuig prikkelen, maar ook zorgen voor dat warme kerstgevoel. Verlichte dennenbomen, vuurkorven, een kerststal en een kleine kerstmarkt maken het plaatje compleet. De kramen zijn sfeervol ingericht met koopwaar, variërend van keramiek, boeken, sieraden en sjaals, kerststukken en glas in lood, maar ook heerlijke producten als chocolade, rookworst, oliebollen, gedraaide piepers, kroketten en bitterballen. Oude ambachten zoals houtbewerken, manden vlechten en glas graveren zijn te zien.

In de kapel van Bronkhorst wordt het poppenspel 'A Christmas Carol' opgevoerd. Het kerstverhaal 'A Christmas Carol', geschreven door Charles Dickens, is inmiddels wereldwijd te zien als film, toneelstuk of musical, maar in Nederland tevens als poppenspel. Peter, Lidy, Bart, Marjoleine en Wouter Noort spelen het poppenspel zes keer in de Kapel van Bronkhorst: zaterdag 13.00,15.00 (uitverkocht) en 17.00 uur en zondag 12.00, 14.00 en 16 uur.
De voorstelling duurt een uur en is geschikt voor kinderen vanaf zes jaar oud. Kaarten zijn te bestellen bij Peter en Lidy Noort via 0548-615674 of e-mail: poppenspel@scrooge-marley.nl. Voor meer informatie is de website te raadplegen.

Festival Dickens in Bronkhorst, 16 en 17 december 2017 tussen 11.00 en 18.00 uur.

Toegang tot het stadje bedraagt dan 2 euro voor iedereen vanaf 12 jaar oud.
Parkeren kan (gratis) bij Sporthal Het Hooge Wessel in Steenderen De route naar de parkeerplaats wordt met borden aangegeven. Het is ongeveer een kwartier lopen naar Bronkhorst, maar men mag ook (gratis) mee met de huifkar, zowel heen als terug.


Facebook.com/Dickens Bronkhorst

www.scrooge-marley.nl

De poppen van 'A Christmas Carol' komen in de kapel tot leven. Foto: Liesbeth Spaansen

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant