Nicolas Musset is de nieuwe bakkenist van Koen Hermans. Foto: PR
Nicolas Musset is de nieuwe bakkenist van Koen Hermans. Foto: PR

Veranderingen bij Team Hermans

Algemeen

Zijspancrosser Koen Hermans gaat het jaar 2018 in met een aantal belangrijke veranderingen in zijn team. Behalve een andere bakkenist in de persoon van de 23-jarige Franse wereldkampioen Nicolas Musset zal de Hengeloër in het komende seizoen gaan rijden op een WSP-zijspan.

Door Willy Hermans

Samenwerking met Nicolas Musset
Na vier jaren met Kenny van Gaalen naast zich kwam het afscheid toch nog onverwacht. Aan het eind van het seizoen gaf de Brabander te kennen te willen stoppen met de zijspancross, omdat het niet langer te combineren valt met zijn werk. "
Koen Hermans vindt het erg jammer, maar begrijpt het wel: "Het kost veel tijd, voor een Grand Prix ben je zo vier dagen kwijt, je moet ook trainen en als zzp'er is dat lastig. Maar ik ben Kenny erg dankbaar. Ik heb verschrikkelijk veel van hem geleerd en mede dankzij hem ben ik naar de Top 5 van de wereldtop geklommen. We zijn goed uit elkaar gegaan en hij is blij voor mij dat ik een goede vervanger heb gevonden. Af en toe zal hij nog wel meegaan als chauffeur."
De zoektocht naar een nieuwe bakkenist was nog niet zo heel eenvoudig, maar er waren meer combinaties die wisselden van passagier, zodat er wel een aantal vrijkwamen. "Toen Etiënne Bax en Nicolas Musset uit elkaar gingen, had Nicolas al eens gevraagd wat mijn plannen waren, maar toen wist ik nog niet dat Kenny stopte. Daarna kwamen we weer met elkaar in contact en gesprekken begonnen om samen te werken. Met hulp van een aantal sponsoren was het snel geregeld, waardoor ik opnieuw met een topbakkenist ga rijden. De communicatie zal best wat lastiger worden, maar in het Engels komen we een heel eind", aldus Koen Hermans.

WSP-frame
Ook op het technische vlak is er een wijziging waarmee Koen Hermans een belangrijke stap richting top hoopt te maken. Na twee jaar voor VMC gereden te hebben, zal in 2018 WSP op het zijspan van het duo Hermans/Musset staan. "Bij VMC Hocob hebben we prima jaren gehad, maar we hadden het gevoel dat er meer was uit te halen. Toen Daniël Willemsen vroeg of we een testrit met WSP wilden maken, zijn we op zijn aanbod ingegaan en we merkten meteen verschil, zodat we besloten over te stappen op WSP. Momenteel wordt er hard gewerkt aan het nieuwe frame en hopen we deze aan het eind van het jaar binnen te hebben, zodat we er in januari mee kunnen gaan rijden. Ik denk vooral snellere rondetijden te kunnen maken, zodat we een betere startpositie hebben."
Koen Hermans, die in januari zijn 21ste verjaardag viert, heeft er het volste vertrouwen in en hoopt dan ook verdere progressie te boeken. "De stap van nr. 5 naar top 3 is groter dan die van nr. 30 naar 10. We moeten natuurlijk even wennen aan elkaar, maar dat geldt voor de anderen ook, want veel coureurs gaan rijden met een nieuwe bakkenist. In de wintermaanden zal ik veel in Frankrijk gaan trainen en hoop in maart er klaar voor te zijn. Ik heb geen echte doelstelling, maar wil natuurlijk wel weer hoger eindigen. Vooral vaker op het podium staan en al eens een manche of Grand Prix winnen zou al fantastisch zijn!"

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant