Steenuilen op erven worden geringd door leden van de Steenuilen Werkgroep. Foto: Goen Jansen
Steenuilen op erven worden geringd door leden van de Steenuilen Werkgroep. Foto: Goen Jansen

Steenuilen Werkgroep Steenderen zoekt enthousiaste vrijwilligers

Algemeen

STEENDEREN – Al een groot aantal jaren is er in Steenderen en omgeving een steenuil werkgroep actief. Doel van die groep is het beschermen van steenuilen door nestkasten te plaatsen, deze kasten controleren, repareren en schoonmaken.

De werkgroepleden moeten wel een ladder op om deze werkzaamheden uit te voeren. Daarnaast is het ook belangrijk om biotopen te beschermen en aanwijzingen te geven aan erfbewoners.

In het april en mei worden alle kasten gecontroleerd op broedsel van de steenuil. Is dat aanwezig dan worden deze kasten een aantal keren bezocht om te kijken of er daadwerkelijk gebroed wordt en hoe het broedsel zich ontwikkelt.
Een hoogtepunt in het seizoen is het ringen van de jonge vogels. Alle gegevens worden vastgelegd: broedsel, grootte broedsel, zijn alle eieren uitgekomen en waarom niet?

Vanwege de leeftijd hebben zich enige werkgroepleden afgemeld, dat mag voor wie zich tientallen jaren voor deze vogelsoort heeft ingespannen. Daarbij komt dat het aantal nestkasten nog steeds groeit. Hoewel in uilenwerkgroepen mannen in aantal domineren, zijn dames van harte welkom.

Melden kan bij Ad de Boer, Kerkhofweg 12 te Steenderen, telefoon 451693 of bij Nico Willemsen, Zutphense-Emmerikseweg 52 te Baak, telefoon 441582.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant