Hengeloèr Peter van Nuenen is genomineerd voor Schoonmaker van het Jaar. Foto: PR
Hengeloèr Peter van Nuenen is genomineerd voor Schoonmaker van het Jaar. Foto: PR

Hengeloër in race voor titel Schoonmaker van het Jaar

Algemeen

'Sowieso een enorme eer dat ik in de finale sta'

HENGELO - De Hengelose Peter van Nuenen, als schoonmaker van Hago Food & Industry werkzaam bij Friesland Campina in Lochem, is door naar de finale van de Golden Service Awards. Op 7 december strijdt hij, samen met nog vier kandidaten van andere schoonmaakbedrijven, om de landelijke titel 'Schoonmaker van het Jaar' in het Ketelhuis in Eindhoven.

Om een weloverwogen besluit te nemen, bezocht de jury van de verkiezing alle finalisten op hun werkplek. Hoe schat Peter zijn kansen in om de titel op zijn naam te schrijven?

"Het bezoek van de jury was heel gaaf. Wat wij hier bij Friesland Campina doen qua schoonmaak hadden ze nog nooit gezien. Het is heel specialistisch werk in een bijzondere omgeving, een poederfabriek. Veiligheid is hier ontzettend belangrijk. Alleen al het proces om binnen te komen maakte indruk. Je moet je omkleden, door poortjes, reinigen met alcohol en andere schoenen aan etc. Verder vond de jury het heel bijzonder dat ik ook mentor ben voor veel nieuwe collega's. Ik heb wel zo'n dertig man getraind, waarvan er vier zelfs zijn uitgegroeid tot voorman. Binnen de fabriek ben ik multi-inzetbaar, omdat ik bijna alle certificaten heb die je kunt bedenken."

"Ik vind het te gek dat ik genomineerd ben. Een hartstikke mooie eer. Mijn kansen kan ik niet inschatten. Dat hangt ook af van de andere kandidaten. Het is wel echt spannend, nu het dichtbij komt. Op mijn werk riepen ze al: als je wint, geef je een feestje. Iedereen leeft enorm mee. Ook mijn moeder. Die zit hard te duimen dat ik het word."

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Midden