De rolstoelhockeyers, hun begeleiders, coachers zij blij met hun nieuwe shirtsponsor Harold Achterkamp. Foto: Liesbeth Spaansen
De rolstoelhockeyers, hun begeleiders, coachers zij blij met hun nieuwe shirtsponsor Harold Achterkamp. Foto: Liesbeth Spaansen

Arci Steenderen steunt rolstoelers

Algemeen

STEENDEREN/VELP – Voorafgaand aan hun training mochten alle spelers, begeleiders en coaches van rolstoelhockeyclub Arnhemse Antilope Vereniging nieuwe wedstrijdshirts aantrekken. Sponsor Harold Achterkamp, directeur van Arci Steenderen Voetbalschool, RegioBank Steenderen en Warnsveld en Arci Steenderen BV reisde af naar Velp om de shirts persoonlijk uit te reiken. Sander Bulten, eveneens uit Steenderen was initiatiefnemer om deze sponsor te benaderen.

Door Liesbeth Spaansen

Sander was al jarenlang op zoek naar een nieuwe shirtsponsor, maar liep steeds weer tegen het probleem aan dat rolstoelhockey geen plaatselijk maar regionale sport is. Uiteindelijk heeft Sander Harold Achterkamp bereid gevonden de nieuwe shirts te sponsoren. "Ik ken Sander natuurlijk al heel lang. Sander komt uit Steenderen en ik heb klanten in Steenderen, Velp, Duiven, Arnhem, eigenlijk overal," vertelt Harold Achterkamp. "Ik vind het een heel goed initiatief, niet commercieel inderdaad, maar wel sociaal. Daarom heb ik gezegd 'dat gaan we doen'. Als ik Sander en zijn ouders Dick en Marjo daar een plezier mee kan doen, dan doe ik dat graag."
De Arnhemse Antilope Vereniging (AAV) is een in maart 1996 door Berry en Joke van Soest opgerichte rolstoelhockey vereniging waar sporters met een lichamelijke beperking uit deze regio hun sport beoefenen in een handbewogen rolstoel. Het begon met zeven deelnemers en groeide uit tot rond de twintig sporters uit Arnhem en later ook uit de omgeving. Zoon Mick van Soest was destijds trainer van de rolstoelhockeyers. De teams worden nu getraind en gecoacht door Dick Bulten en Bart Arends.
Ook via school Mariëndael in Arnhem kreeg de vereniging jonge aanwas. Jarenlang trainden de rolstoelhockeyers in de gymzaal van deze school, waar Sander, maar ook Thomas Hebben uit Baak en Rens van de Waterlaat uit Vorden op school zaten, tot de school en zaal werden gesloopt. Vanaf 10 september 2015 zetelt de AAV in Sporthal de Dumpel in Velp.
Rolstoelhockey wordt gespeeld op niveau, wat betekent dat van jong tot oud, jongens en meisjes in één team kunnen spelen. Behalve dat de leden plezier hebben in de sport, wordt ook hun conditie bevorderd. De training is gericht op snelheid en wendbaarheid van de sportrolstoel. Ook wordt er geoefend op speltactiek en samenwerking met als streven als team met elkaar te functioneren.
De teams spelen geen losse wedstrijdjes, dat is te kostbaar wat betreft vervoer, maar bezoeken dit seizoen wedstrijddagen in Goes, Gorinchem, Noordwijk, Zoetermeer, Overveen, Amsterdam, Waalwijk, Rijswijk, Zwolle of Enschede.
Harold Achterkamp heeft ambitie en passie voor het voetbal, en vertelde dat hij nog geen kennis gemaakt had met rolstoelhockey. Wachtend in de hal van de sporthal in Velp zag hij de sporters binnenrollen, de meeste van hen kunnen niet lopen, enkele hele korte stukjes. Eenmaal in de zaal mocht hij de shirts persoonlijk overhandigen. Deze mochten deze trainingsavond worden gedragen.
"Deze stoel is voor jou," lacht Marjo Bulten naar Harold. "Daar mag jij in meedoen." Sportief als Harold is, nam hij in de stoel plaats en ging de training aan. Aan het einde hiervan was hij nog meer enthousiast dan aan het begin van de avond, al had hij de blaren op zijn handen staan. "Wat is dit mooi zeg, dat ga ik vaker doen!" Een nieuwe ambassadeur voor het rolstoelhockey dus.


www.arnhemseantilope.nl

Harold Achterkamp en Sander Bulten tijdens de training. Foto: Liesbeth Spaansen

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Midden