Een aantal meisjes van Gymnastiekvereniging Achilles. Foto: PR
Een aantal meisjes van Gymnastiekvereniging Achilles. Foto: PR

Eerste plaatsingswedstrijd derde divisie meisjes Achilles

Algemeen

DOETINCHEM/HENGELO - In de ochtend van 25 november kwamen turnsters Jasmijn Seubring, Calijn Achterstraat en Nade Mombarg in actie voor de eerste plaatsingswedstrijd. Eind van de middag mocht Bo Groot Roessink aantreden.

Calijn begon op de sprong met een streksalto en een overslag over het pegasus. Jasmijn en Nade met eerst de streksalto die goed uitgevoerd werd en een hoge score kreeg. Met een beetje pech bij de landing scoorde Jasmijn toch nog een mooie score met de overslag en Nade maakte eveneens een mooie overslag.
Jasmijn turnde vervolgens een strakke rekstokoefening en Nade en Calijn lieten weer de knappe kiep zien.
Waar het tijdens de clubteamwedstrijd op de balk zo goed ging, ging het deze dag iets lastiger. Jasmijn moest in twee keer de opsprong doen, waarna ze zich wel herpakte en de rest van de oefening netjes en mooi turnde. Nade begon heel goed maar kreeg een black-out die haar punten kostte ondanks dat haar teamgenootjes haar verder hielpen (teamspirit). Zij herpakte zich en maakte nog een geweldige handstand, spagaat en radslag. Calijn turnde haar oefening met veel wiebels maar bleef wel staan.
Als laatste mochten ze op de vloer en daar lieten ze zien wat ze in huis hadden met de dubbele flikflakken en sierlijke pasjes. Helaas bleek dat Nade zonder dat ze het wist en er niets aan kon doen, aan de verkeerde kant van de mat was begonnen. Dat kostte een punt.
Calijn had een zere knie, Jasmijn viel en Nade had een black-out. Toch werden de meisjes vijfde, vierde en elfde. Ze hebben zich goed staande gehouden tussen alle turngeweld met deze goede uitslag.
Eind van de middag kwam Bo Groot-Roessink in actie als enige van Achilles in een deelnemersveld van veertig dames. Ze begon met de vloer, waar ze een goede oefening turnde. De eerste serie Arabier-twist stond ze strak, de sprongenserie ging goed alleen de Arabier-schroef had iets hoger gekund, aldus Bo, die als vierde eindigde. Na de vloer een ronde rust en toen de sprong. Ze maakte de tshukahara waarmee ze bleef staan en de 19de plek pakte. De brug ging volgens Bo niet zo netjes met veel verbeter- en aandachtspunten, maar haalde een negende plaats. Met de opsprong op de balk zakte ze iets door haar armen waardoor ze de grond raakte, maar met een mooie pirouette en een nette oefening met voor het eerst een wisselspagaat-kwartsprong pakte ze hier een knappe zesde plek. In totaal eindigde ze als vierde.
Op naar de tweede voorrondewedstrijd op 16 december in Doetinchem.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant