Menno Leistra: conciërge, man speaker en verteller tijdens het gruwelijk mooie concert van Jubal en Nieuw Leven. Foto: Stein Oukes
Menno Leistra: conciërge, man speaker en verteller tijdens het gruwelijk mooie concert van Jubal en Nieuw Leven. Foto: Stein Oukes

Gruwelijk Theater de Lankhorst maar één keer geopend

Algemeen

WICHMOND – Het stond aangekondigd: een gruwelijk mooi gezamenlijk concert van de Muziekverenigingen Jubal Wichmond/Vierakker en Nieuw Leven Steenderen op 12 november. Sporthal de Lankhorst in Wichmond was omgetoverd tot een theater waar het griezelen werd met de harmonieën, malletband, jeugdmalletband en het gezamenlijke opleidingsorkest.

Door Liesbeth Spaansen

De muzikanten hadden gezegd: 'Kom maar ... als je durft'. Maar een gruwelijk mooi concert als deze, liet het vaste publiek van de beide verenigingen zich niet ontnemen. "Iedereen heel hartelijk welkom op dit gezamenlijke concert van Jubal en Nieuw Leven. Ik ben blij dat zoveel mensen deze sporthal hebben kunnen vinden. Ik wens iedereen een mooi concert toe," opende voorzitster Everdien Berendsen van Jubal het concert. Harmonie Jubal speelde onder leiding van Raymond Waanders; hij was geheel onherkenbaar geschminkt en verdwenen in een rode mantel met capuchon. Christa Boerman, dirigent van harmonie Nieuw Leven zat helemaal onder de spinnenwebben en zij droeg een kraaienveren boa. De (jeugd)malletband stond onder leiding van Marius Bongers, die leek zichzelf te zijn, al zwaaiden zijn handen wat vreemd.

Het licht ging uit en de spots aan in Theater de Lankhorst. Het was er spannend en eng. Spinnenwebben met heel veel spinnen, skeletten, spoken en monsters onder het bed, het was er allemaal. De conciërge van dit bijzondere en eenmalige theater was Menno Leistra. Hij fungeerde naast man speaker van deze middag waarbij hij de verschillende muziekstukken aan elkaar praatte, ook als verteller. De Malletband opende het concert met 'Dance Macabre' en 'Spysongs'. Herkenbare filmmuziek van bijvoorbeeld James Bond. Jubal bracht 'Fright Night', 'Hall of the Mountain King' en 'Rapunzel'. Menno vertelde het sprookje en vulde zo de muziek aan. Maar ... wie zag de vlecht van Rapunzel uit de toren naar beneden zakken? Het programma voor de pauze werd besloten door Nieuw Leven met 'Toccata in D minor' en het dramatische verhaal van de 'Man in the ice' met verteller Menno.

Heksen zorgden voor de koffie en drankjes zodat iedereen een beetje kon bijkomen van de spanning. Daarna zat het opleidingsorkest van Jubal en Nieuw Leven klaar om 'Music from Pirates of the Caribbean' en 'The Monster under the Bed' onder leiding van Raymond Waanders te spelen. De conciërge vond het monster onder het bed, de wind gierde guur om het huis en geen wonder dat kinderen dan gillen. De Malletband liet het publiek genieten van 'The Addams Family' en 'Eve of the war' samen met de jeugd die het aandurfde om ook mee te spelen. Jubal vervolgde met 'The Phantom of the opera' en 'Pirates of the Caribbean; Dead Man's Chest'. Gelukkig was de conciërge in de buurt om de met kanonnen schietende piraten met een bezem te verjagen. Door Nieuw Leven kwam Michael Jackson even tot leven in 'Thriller' en vele filmbeelden in 'Chillers and thrillers'. Conciërge Menno zette een fraaie rap neer in 'The devil went down to Georgia'. Onder leiding van Christa Boerman eindigde het concert met 'Music from a Darkened Theatre', uitgevoerd door de harmonieorkesten van Nieuw Leven en Jubal samen. Wat een indrukwekkend einde van een gruwelijk mooi concert.

"Samen een concert geven met twee muziekverenigingen, ik zal u zeggen dat is best wel eng," bekende voorzitster van Nieuw Leven, Annet Voorburg. "Maar het was ook heel leerzaam en leuk." Zij bedankte de beheerder van de sporthal, de mannen van het licht en geluid, gastspelers, vele vrijwilligers, de man speaker, verteller en conciërge, de drie dirigenten, de organiserende commissies van de beide verenigingen. Tot slot nog dankwoorden voor het publiek, die dit concert waardeerde om de prachtige muziek, maar ook vanwege de entourage van het theater. "Er was zoveel te horen, te zien en te beleven!"


www.nieuwleven-steenderen.nl
www.muziekvereniging-jubal.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant